Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comunicat de presă: Tinerii din vestul țării sunt așteptați de azi la CRTA Deva

Deva, 18 iulie 2014 – Astăzi se deschide oficial Casa Regională a Tinerilor Activi Deva, cu sediul în str. Mihai Viteazu, nr. 32. Casa Regională a Tinerilor Activi (CRTA) Deva oferă servicii gratuite de ocupare și formare profesională tinerilor din județele regiunii Vest: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

CRTA Deva este înființată în cadrul proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!”, proiect-pilot al schemei de garanții pentru tineri. Beneficiarul proiectului este Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, iar partenerii de implementare sunt: BPI Management Consulting Romania (BPI România), Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC din Baia Mare și Fundația Ecologică Green (FEG) din Iași.

Obiectivul principal al proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!” constă în creșterea capacității de ocupare profesională a 2.500 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani – persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri tineri și șomeri de lungă durată, persoane care au părăsit timpuriu școala, cu domiciliul în regiunile Centru, Nord-Est, Nord-Vest și Vest.

Casa Regională a Tinerilor Activi din Deva are ca scop să ofere unui număr de peste 600 de tineri servicii integrate de informare, consiliere și orientare profesională, cursuri de calificare profesională de nivel 1 și de nivel 2 în meserii cerute pe piața muncii, stagii de ucenicie și programe de formare, consultanță și asistență pentru inițierea de afaceri. Acestea sunt însoțite de activități de mediere a muncii, personalizate în funcție de profilul și nevoile fiecărui tânăr înscris în proiect.

Toate serviciile furnizate de Casa Regională a Tinerilor Activi din Deva sunt gratuite, inclusiv participarea la cursurile de formare profesională. Mai mult, tinerii participanți la cursuri de calificare vor beneficia de o subvenție de 350 de lei pe lună pe durata urmării cursului (3 luni pentru cursurile de calificare de nivel 1 și, respectiv, 6 luni pentru cursurile de calificare de nivel 2). Tinerii înscriși în stagii de ucenicie vor primi o subvenție lunară de 350 de lei timp de un an, iar participanții la programele de formare și consultanță pentru deschiderea unui afaceri vor beneficia de o subvenție unică, de 400 de lei.

Prin cunoștințele acumulate și prin calificările obținute, tinerii vor avea șanse mai mari de a-și găsi un loc de muncă fie în timpul proiectului, fie după încheierea lui.

Nu în ultimul rând, CRTA Deva va funcționa ca forum de discuții și punct de legătură între toate părțile interesate și implicate în ocuparea profesională a tinerilor și va organiza mese rotunde și dezbateri cu participarea angajatorilor, a autorităților locale, a unităților de învățământ, a reprezentanților societății civile și, desigur, a tinerilor.

Puteți obține mai multe informații la numărul de telefon: 0354 407 425 sau prin e-mail, la adresa: simona.pupeza@assoc.ro. Persoană de contact este Simona Pupeză, coordonatoarea Casei Regionale a Tinerilor Activi Deva.

Despre proiectul „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!” puteți citi pe: www.garantiipentrutineri.ro.

Țineți legătura cu noi și pe Facebook: www.facebook.com/garantiipentrutineri!

Proiectul „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Parteneri Bpi Assoc Feg