Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Rămas-bun și sperăm să ne întâlnim în curând!

Activitățile proiectului nostru s-au încheiat în luna noiembrie 2015. Vă mulțumim tuturor pentru implicare și vă dorim mult succes în tot ceea ce întreprindeți!

Echipa proiectului

Află mai mult ...

Festivalul Drepturilor Copilului, ediția a VI-a

20 noiembrie 2015 - Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) organizează în perioada 19-26 noiembrie 2015 cea de-a VI-a ediție a Festivalului Drepturilor Copilului, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, care se sărbătorește în fiecare an la data de 20 noiembrie. Peste 4.000 de copii vulnerabili, cărora li se adaugă cei aproximativ 1.500 de anul acesta, s-au bucurat în decursul edițiilor precedente de acces la cultură, educație și au readus pe scena publică drepturile copilului

Află mai mult ...

Conferinţa de final a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană"

19 noiembrie 2015 - Biroul de Informare al Parlamentului European organizează în data de 27 noiembrie conferinţa de final a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană", iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi derulat în perioada mai – decembrie 2015, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Group of the European Youth for Change.

Află mai mult ...

La Sibiu, sesiunea de dezbateri ”Tineretul - actualități și perspective”

18 noiembrie 2015 - Vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 14.00, Centrul de Tineret Sibiu (adresă: str. Nicolae Teclu, nr. 41, etaj I) va găzdui sesiunea de dezbateri ”Tineretul - actualități și perspective”. Evenimentul este organizat cu prilejul derulării proiectului Zilele Centrului de Tineret Sibiu, ediția a IV-a 2015. Sunt invitați să participe lideri ai organizațiilor de tineret, voluntari, reprezentanți de instituții cu atribuții în domeniul tineretului, MTS/ DJST și reprezentanți ai presei din Sibiu.

Află mai mult ...

Cine sunt câștigătorii Galei Naționale a Societății Civile Tinere din România

17 noiembrie 2015 - Cea de a doua ediție a Galei Naționale a Societății Civile Tinere din România a avut loc la Cluj, Capitala Europeană a Tineretului, sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților. În cadrul galei au fost recunoscute meritele tinerilor din România, ale celor care au avut rezultate deosebite în domeniile în care activează și ale celor care încearcă să transforme în bine comunitățile în care trăiesc.

Află mai mult ...

Procesul de îmbătrânire demografică se adâncește în continuare

16 noiembrie 2015 - Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de Institutul Național de Statistică, la 1 iulie 2015 populația după domiciliu a fost de 22243 mii persoane. Populația urbană şi cea de sex feminin sunt majoritare (56,4%, respectiv 51,2%), iar fenomenul de îmbătrânire demografică s‐a accentuat, populația vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu aproape 168 mii persoane populația tânără de 0‐14 ani (3449 mii față de 3281 mii persoane).

Află mai mult ...

MFE așteaptă propuneri de proiecte pentru comunitățile marginalizate rome

13 noiembrie 2015 - În perioada 25.11.2015 - 25.01.2016, Ministerul Fondurilor Europene (prin Direcția Generală Programe Capital Uman) primește propuneri de proiecte care să vizeze ”Dezvoltarea Locală Integrată (360°) în comunitățile marginalizate rome”. Cererea de propuneri de proiecte vizează să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome. Intervențiile sunt construite în consultare directă cu membrii comunității, în așa fel încât să răspundă nevoilor acesteia.

Află mai mult ...

1807 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

12 noiembrie 2015 - Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1807 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Spania – 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificaţi în agricultură, 1 maseur;

Portugalia – 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură;

Află mai mult ...

Caravană de promovare a noului Program Operațional Regional

30 octombrie 2015 - A patra sesiune de informare organizată pentru promovarea Programului Operațional Regional 2014-2020 de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) a avut loc joi, 29 octombrie 2015, la Oradea.

Află mai mult ...

#lovemyapprenticeship: concurs foto sau video pentru ucenici

29 octombrie 2015 - Direcția Generală Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune a Comisiei Europene a lansat în urmă cu 3 zile un concurs adesat ucenicilor din întreaga Europă. Așadar: ești ucenic sau ucenică și ai între 16 și 24 de ani? Atunci de ce să nu-ți încerci norocul la competiția de fotografii și materiale video #lovemyapprenticeship? Este șansa ta să le arăți tuturor ce grozavă e ucenicia și să câștigi și un premiu!

Află mai mult ...

Linie telefonică pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate

28 octombrie 2015 - În prezența președintelui României, domnul Klaus Johannis, Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), a lansat, ieri, o linie telefonică Help-Line, precum și platforma web http://www.copiisinguriacasa.ro/.

Află mai mult ...

Învățământ superior medical orientat către tratamentul nediscriminatoriu al pacienților

27 octombrie 2015 - Discriminarea rămâne una dintre provocările cu care trebuie să se confrunte milioane de persoane din Uniunea Europeană, luând cele mai diverse forme: de la comentarii discriminatorii și stereotipizări în școală, la locul de muncă, la instanțele extreme de violență sau chiar crimă. Acest tip de comportament abuziv este trăit atât de către cetățenii Uniunii Europene, cât și de persoanele care provin din țările non-membre UE și poate fi localizat atât în sfera publică, cât și în sfera privată.

Află mai mult ...

Înscrieri pentru workshop-uri de creație și traininguri multiculturale gratuite

23 octombrie 2015 - Centrul multicultural ”Cetatea Artelor” deschide perioada de înscrieri pentru a doua serie de workshop-uri de creație și traininguri multiculturale gratuite. În cadrul centrului se pot înscrie elevi din ciclul superior al liceului și studenți pasionați de artă, domiciliați în București sau care au posibiltatea de a se prezenta la cursuri cel puțin o dată pe săptămână. Perioada de desfășurare a primei serii de traininguri și workshop-uri este decembrie 2015 - martie 2016.

926a7fa9-f914-4294-b29b-cd233db783e8
Află mai mult ...

CE și Fondul European de Investiții vor sprijini financiar 20.000 de microîntreprinderi

22 octombrie 2015 - 20.000 de microîntreprinderi vor avea acces la credite în valoare de 237 de milioane de euro în cadrul Programului European pentru Ocupare și Inovație Socială (OIS). Pe 19 octombrie, Fondul European de Investiții (FEI), care gestionează Garanția OIS în numele Comisiei Europene, și șase instituții activând în domeniul microfinanciar au semnat acorduri de garantare care facilitează accesul microîntreprinderilor la fonduri.

Află mai mult ...

Ocazie pentru piața muncii: capacitatea de cazare turistică e în creștere

21 octombrie 2015 - Potrivit unui comunicat emis ieri de Institutul Național de Statistică al României, capacitatea de cazare turistică, la data de 15 iulie 2015, a crescut cu 5,5% față de aceeași dată a anului trecut. Din numărul total de locuri în hoteluri, 39,5% au fost în hotelurile cu 3 stele, 31,6% au fost în hoteluri cu 2 stele, 21,4% în hotelurile cu 4 stele, 4,3% în hotelurile cu 5 stele, 2,9% în hotelurile cu o stea şi 0,3% în hotelurile neclasificate pe stele.

Află mai mult ...

Smart Cities Romania, 21-22 octombrie, București, Universitatea Politehnică

20 octombrie 2015 - Evenimentul Smart Cities Romania va avea loc mâine și poimâine, la Universitatea Politehnică din Bucuresti, sub patronajul Primăriei Municipiului Bucuresti și al Ministerului Transporturilor. Expo-conferința propune spre dezbatere tematica ”Proiecte urbane inteligente — Calea spre o dezvoltare durabilă a orașelor din România” și aduce la discuții reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor naționale de reglementare, precum și specialiști din mediul academic și din mediul privat.

Află mai mult ...

Noutăți de la ANOFM: subvenții pentru angajatori

19 octombrie 2015 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.

Află mai mult ...

Lansarea ediţiei 2016 a Premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni

16 octombrie 2015 - Competiţia pentru ediţia din 2016 a Premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni a fost lansată ieri, 15 octombrie 2015. Aflat la cea de-a noua ediţie, premiul este acordat tinerilor care au dezvoltat proiecte care să promoveze buna înţelegere între persoane din diferite ţări europene. Termenul limită pentru candidaturi este 25 ianuarie 2016. Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni este organizat de Parlamentul European, împreună cu Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen şi se acordă în fiecare an pentru proiecte dezvoltate de persoane cu vârstele cuprinse între 16 şi 30 de ani.

Află mai mult ...

1700 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

15 octombrie 2015 - Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1700 de locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Spania – 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificaţi în agricultură, 1 maseur;

Slovacia – 330 locuri de muncă: 150 asamblori de maşini şi echipamente mecanice, 150 muncitori necalificaţi în industria automobilelor etc;

Află mai mult ...

6.098.953 contracte de muncă înregistrate în acest an, cu aproximativ 400.000 mai multe față de 2014

14 octombrie 2015 - Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, a anunțat astăzi, 14 octombrie, că la data de 30.09.2015 au fost înregistrate 6.098.953 de contracte de muncă, respectiv, cu aproximativ  400.000 de contracte mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită măsurilor adoptate de guvern. Cu această ocazie, doamna ministru a mai declarat că tendința de a echilibra numărul de ‪‎salariați cu cel al pensionarilor se păstrează, iar în momentul de față numărul de salariați activi este de 5.378.723, în timp ce numărul de ‪pensionari este de 5.287.892.

Află mai mult ...

Brașov, 14-15 octombrie - Târgul de Cariere, ediția a XII-a

13 octombrie 2015 - Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Cariere la Brașov din 14 și 15 octombrie va reuni cel puțin 3.000 de candidați și 20 de companii. Evenimentul se adresează îndeosebi tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, cu sau fără experiență de muncă profesională, interesați de o interacțiune directă cu angajatorii pentru a afla care sunt oportunitățile disponibile de pe piața forței de muncă și pentru a aplica la joburile, internship-urile sau programele de voluntariat pregătite de angajatori. Evenimentul are loc la Casa Armatei, între orele 10.00-16.00.

Află mai mult ...

Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, ediția a XIII-a

9 octombrie 2015 - Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XIII-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”. Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”. Cu această ocazie au loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative. Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 14.00, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo - Bucureşti.

Află mai mult ...

Campanie împotriva violenței în școli, un parteneriat Ministerul Educației - UNICEF

8 octombrie 2015 - UNICEF şi Ministerul Educatiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) lansează vineri, 9 octombrie, o campanie împotriva violenţei în şcoli. La eveniment vor participa dl. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, şi dna. Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF în România. Lansarea campaniei va avea loc începând cu ora 11:00, la sediul UNICEF din Bd. Primăverii nr.48 A - Clădirea UN House.

Află mai mult ...

MFE: Ghidul Solicitantului Condiţii Generale 2015 pentru Programul Operațional Capital Uman

6 octombrie 2015 - Ministerul Fondurilor Europene, prin Direcția Generală Programe Capital Uman, a publicat în urmă cu câteva zile Ghidul Solicitantului Condiţii Generale 2015 pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU 2014-2020).

Acesta poate fi consultat pe site-ul www.fonduri-ue.ro, în secțiunea Noutăţi AM/OI (http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati-am-oi) și în pagina specifică Programului Operațional Capital Uman (http://www.fonduri-ue.ro/pocu-2014#implementare-program).

Află mai mult ...

Ocazie pentru liceenii care doresc să studieze în SUA

5 octombrie 205 - Ambasada Statelor Unite în România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice alături de American Councils for International Education invită liceenii români să participe la programul FLEX - Future Leaders Exchange Program. Programul de schimb educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016-2017. Participarea la programul FLEX este gratuită.

Află mai mult ...

Cele mai recente date despre rata șomajului

30 septembrie 2015 - La sfârşitul lunii august 2015, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,91%, mai mica cu 0,08 pp faţă de cea din luna iulie a anului 2015 şi mai mică cu 0,22 pp decât cea din luna august a anului 2014. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în luna august 2015, era de 444.356 de persoane, în scădere cu 6.812 persoane faţă de luna precedentă. Ponderea cea mai mare în totalul şomerilor o reprezintă cei neindemnizaţi, 77,65%, respectiv 345.053 de persoane. Numărul şomerilor indemnizaţi în luna iulie 2015 a fost de 99.303 de persoane.

Află mai mult ...

Se deschide primul club de fitness și aerobic nonprofit din România

29 septembrie 2015 - Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) anunta deschiderea primului club de fitness si aerobic non-profit din Romania. Social Gym este un proiect finantat partial din fonduri europene si este dedicat persoanelor active, interesate de un stil de viata sanatos, dar si celor dornici de implicarea sociala. Deschis in zona Timpuri Noi din București, Social Gym este un concept nou in Romania, scopul proiectului fiind acela de a forma si dezvolta o comunitate a oamenilor activi, preocupati de sport si nutritie echilibrata, dar si de a promova un comportament responsabil al membrilor sai fata de comunitate.

Află mai mult ...

Caravana națională ”Pune orașul tău pe harta voluntariatului”

28 septembrie 2015 - Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România organizează, în perioada 28 septembrie – 23 octombrie, o caravană națională care are drept scop prezentarea și promovarea instrumentelor și a oportunităților care vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii și, de asemenea, în sprijinul persoanelor care doresc să desfășoare activități de voluntariat. Caravana „Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului” se va desfășura în 12 orașe din România: București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Sf. Gheorghe, Constanța și va avea parte de câte o zi de evenimente în fiecare oraș.

Află mai mult ...

ANOFM: 32.713 locuri de muncă oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

25 septembrie 2015 - La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată astăzi în 86 de structuri teritoriale ale ANOFM, au fost prezenţi 2.588 de agenţi economici şi au fost oferite 32.713 locuri de muncă. La eveniment au participat 25.901 persoane, dintre care au fost selectaţi în vederea încadrării 8.971 absolvenţi, iar 531 au fost încadraţi pe loc.

Află mai mult ...

Date preliminare privind Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

25 septembrie 2015 - Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se desfăşoară azi, 25 septembrie 2015, la nivelul tuturor agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv în 86 agenţii locale şi puncte de lucru. În vederea organizării acestei acţiuni, până pe 23 septembrie, au fost contactaţi 27.077 agenţi economici, 2.173 dintre aceştia anunţându-şi participarea. În cadrul Bursei, până la data menţionată, sunt oferite 24.003 locuri de muncă, astfel: 1.965 oferte de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare și 22.038 oferte de locuri de muncă pentru absolvenţii fără studii superioare.

Află mai mult ...

Două medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

21 septembrie 2015 - Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de argint şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în Brazilia (Pocos de Caldas), în perioada 12-20 septembrie.

Află mai mult ...

România și-a desemnat noii Delegați de Tineret la Națiunile Unite pentru mandatul 2015-2016

17 septembrie 2015 - Pe data de 2 septembrie 2015, în urma concursului organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, Anca Agachi și David Timiș au fost desemnați noii Delegați de Tineret ai României la Națiunile Unite. Mandatul acestora presupune reprezentarea intereselor tinerilor români la ONU și promovarea valorilor Națiunilor Unite la nivel național.

Află mai mult ...

În curând, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

15 septembrie 2015 - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, în data de 25 septembrie 2015, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Evenimentul se va desfăşura la nivelul tuturor celor 42 de structuri teritoriale şi se adresează atât absolvenţilor, cât şi agenţilor economici care vin în întâmpinarea necesităţilor de ocupare ale tinerilor

Află mai mult ...

Consiliul Național al Tinerilor din România, ediția a II-a

14 septembrie 2015 - În data de 10 septembrie 2015 a avut loc deschiderea evenimentului ”Consiliul Naţional al Tinerilor din România”, ediția a II-a, organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Aspen, Global Shapers Bucharest Hub, Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical și Consiliul Național al Elevilor. Acest proiect işi doreşte să aducă pe agenda publică, in atentia instituţiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor, viziunea tinerilor cu privire la Legea Tinerilor, tratând fiecare domeniu important din cadrul acestui act legislativ.

Află mai mult ...

Dezbatere: “Dificultăți și oportunități în angajarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile”

11 septembrie 2015 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a organizat, în 10 și 11 septembrie 2015, la București, dezbaterea publică cu tema “Dificultăți și oportunități în angajarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Află mai mult ...

1320 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

10 septembrie 2015 - Potrivit unui comunicat dat publicității ieri de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1320 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: Spania – 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificaţi în agricultură, 1 maseur; Germania – 236 locuri de muncă: 50 asistenţi medicali generalişti, 15 şoferi de TIR, 15 comisionari, 15 operatori stivuitori etc.

Află mai mult ...

Proiectul "Promotori pentru democraţie europeană” continuă cu tineri voluntari

9 septembrie 2015 - Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă lansarea celei de-a doua etape a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană", care se va desfăşura în perioada 1 septembrie - 12 octombrie 2015, în Bucureşti şi mai multe judeţe din România. În această perioadă, tineri voluntari participanţi la proiect vor organiza o serie de acţiuni de comunicare locală, cu sprijinul organizaţiilor din care fac parte, cu scopul de a disemina în rândul tinerilor din comunităţile lor valorile democratice care definesc Uniunea Europeană.

Află mai mult ...

Noi oportunități de angajare!

3 septembrie 2015 - AJOFM Buzău, în colaborare cu societatea Delphi Automotive, vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţ, prin organizarea a două burse ale locurilor de muncă, la cererea angajatorului. Azi, 3 septembrie 2015, persoanele interesate sunt aşteptate la sediul Centrului de Formare Profesională din oraşul Buzău, str. Păcii nr. 29, iar mâine, 4 septembrie, la sediul Punctului de lucru din Râmnicu Sărat, str. Plt. Torcaru nr. 12. Ambele acţiuni vor începe la ora 10.00.

Află mai mult ...

„Chance 4 NEET - Registrul electronic al tinerilor NEET”

2 septembrie 2015 - „Chance 4 NEET - Registrul electronic al tinerilor NEET” este un proiect strategic la nivel național, care vizează creșterea calității și a transparenței serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare prin dezvoltarea de metode și instrumente IT&C în vederea prevenirii și combaterii șomajului în rândul tinerilor, îndeosebi a șomajului neînregistrat. Proiectul își propune să răspundă unei condiționalități ex-ante în deschiderea noului program operațional POCU, precum şi recomandării specifice de țară nr. 4, și în special celei privind activarea pe piața muncii a tinerilor neînregistrați.

Află mai mult ...

Azi se lansează campania de comunicare ”Activ la orice vârstă”

31 august 2015 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă lansează astăzi, în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, campania de conștientizare a conceptului de îmbătrânire activă. Proiectul are ca obiectiv general conștientizarea clienților serviciilor publice de ocupare - șomeri de peste 55 de ani și angajatori - cu privire la prelungirea vieții active pe piața muncii. Grupul țintă al proiectului îl constituie 43 de instituții ale serviciului public de ocupare din România. Durata proiectului este de 18 luni, iar implementarea acestuia a început în luna mai 2014.

Află mai mult ...

În curând începe Gala Tânărului Actor, ediția a 18-a

28 august 2015 - Startul în teatru este întotdeauna dificil pentru tinerii actori, iar juriul are misiunea 'ingrată' de a decide câte un singur câștigător pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cel mai bun spectacol. Votează-ți concurenții favoriți la Gală Tânărului Actor HOP! Intră în perioada 8 — 11 septembrie pe site-ul www.uniter.ro, urmărește live transmisia competiției și votează! Fii aproape de cei 27 de tineri artiști în competiție. Un simplu click le oferă încrederea și puterea de a continua, de a fi convinși că sunt pe 'drumul teatrului'.

Află mai mult ...

Azi încep înscrierile la o tabără de voluntariat în Constanța

26 august 2015 - În perioada 31.08 – 04.09.2015 se va desfăşura proiectul “TABĂRA DE VOLUNTARIAT”, ce are ca scop renovarea și reamenajarea Centrului de Agrement “Luminița” prin acţiuni de voluntariat. Proiectul se va desfăşura în Centrul de Agrement din Constanta. Perioada de înscriere este 26 august – 28 august (ora 10.00). Aici găsiți formularul de înscriere, precum și metodologia și criteriile de selecție: http://mts.ro/noutati/31-august-04-septembrie-2015-proiectul-tabara-de-voluntariat/

Află mai mult ...

81,04% - rata prezenţei la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Luni, 24 august, 23.737 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat la proba scrisă de Limba şi literatura română E)a), din cadrul examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea august - septembrie (81,04% - rata prezenţei). 67 de candidaţi au fost eliminaţi pentru diverse tentative de fraudă (cei mai mulţi - 9, în judeţul Bihor). Nu s-au prezentat 5.555 de candidaţi.

Află mai mult ...

Atenție, tineri IT-iști (și nu numai)!

21 august 2015 - Având în vedere încheierea celei de-a doua runde de consultare publică a Ghidului solicitantului pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Acţiunea 2.2.1 - “Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, desfăşurate în perioada 24 iulie – 07 august 2015, şi finalizarea ghidului pentru beneficiarii privaţi, Ministerul Fondurilor Europene, prin Direcţia Generală Programe Competitivitate (DG PC) anunţă lansarea oficială a apelului de proiecte pentru acţiunea 2.2.1.

Află mai mult ...

1.395 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

20 august 2015 - Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.395 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: Spania – 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificați în agricultură, 1 maseur; Germania – 242 locuri de muncă: 20 comisionar, 16 operator stivuitor, 15 factor poştal, 15 bucătar/bucătar şef/bucătar specialist, 15 ospătar, 15 posturi pentru personal în industria gastronomiei de sistem, 15 şofer tir, 10 agent de securitate, 10 agent de pază, 10 betonist, 10 fierar betonist, 10 tâmplar/dulgher, 10 hamal, 9 muncitor metalurg, 7 lucrător depozit, 6 electrician,6 șofer camion, 6 mecanic auto...

Află mai mult ...

Stadiul la zi al Programului de Ocupare a Forței de Muncă al ANOFM

19 august 2015 - 220.162 persoane şi-au găsit un loc de muncă, în perioada ianuarie - iulie 2015, prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă, derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Pentru anul acesta, am avut ca obiectiv încadrarea unui număr de 350.000 persoane, la nivel naţional, prin Serviciul Public de Ocupare. Iată că, în primele şapte luni, am reuşit realizarea unui procent de aproape 63% din ceea ce ne-am propus...

Află mai mult ...

ANOFM: noutăți despre proiectul Cardul Profesional European 2

17 august 2015 - “Cardul Profesional European 2 – instrument inovativ de modernizare și eficientizare a activității SPO” este un proiect strategic implementat la nivel național de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în calitate de beneficiar. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și se află în cea de a douăzecea lună de implementare.

Află mai mult ...

Colectare de informații pentru Registrul electronic al tinerilor NEET

6 august 2015 - Începând cu data de 05.03.2015, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează proiectul „Chance 4 NEET - Registrul electronic al tinerilor NEET”, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului - Cancelaria Prim-ministrului, Centrul Național de Pregătire în Statistică și societatea IT Systems International S.R.L. Proiectul strategic se derulează pe o perioada de 10 luni și beneficiază de finanțare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,

Află mai mult ...

760 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

30 iulie 2015 - Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 760 de locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Germania – 241 locuri de muncă: 20 comisionari, 16 operatori stivuitor, 15 factori poştali, 15 bucătari/bucătari şefi/bucătari specialişti, 15 şoferi de tir, 15 ospătari etc.

Republica Cehă – 240 locuri de muncă: 50 lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori, 50 operatori de producţie, 30 operatori autoclave / asamblori, 20 muncitori asamblare etc.

Află mai mult ...

Selecție pentru delegații de tineret ai României la ONU

29 iulie 2015 - Selecția pentru următoarea generație de Delegați de tineret ai României la ONU a început! Aceasta presupune 3 etape, și anume: 1. Concurs de dosare; 2. Semifinală (interviu), la care vor participa primii 10 aplicanți vor fi selectați în ordinea punctajelor obținut la concursul de dosare (5 băieți și 5 fete); 3. Dezbatere finală, la care vor participa 4 din cei 10 tineri din semifinală. În urma dezbaterii finale, doi tineri vor fi desemnați Delegații de tineret ai României la ONU 2015 / 2016.

Află mai mult ...

Programul Operațional Capital Uman - sesiuni de dezbateri

27 iulie 2015 - Ministerul Fondurilor Europene - Direcția Generală Programe Capital Uman organizează două sesiuni de dezbateri cu toți factorii interesați, referitoare la pachetul de documente aferente ghidului solicitantului pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, publicate spre consultare în perioada 19 iunie – 24 iulie 2015. Sesiunile se vor desfășura în datele de 5 și 6 august, la sediul Ministerului Fondurilor Europene (B-dul Ion Mihalache, nr 15-17, sala de conferințe, parter).

Află mai mult ...

Dezbatere: dificultăți și oportunități în angajarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile

27 iulie 2015 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a organizat, în 23 și 24 iulie 2015, la Alexandria, în județul Teleorman, dezbaterea publică cu tema “Dificultăți și oportunități în angajarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ – Inițiative regionale sustenabile", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Află mai mult ...

Nou: Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a școlii în România

23 iulie 2015 - Părăsirea timpurie a școlii (PTȘ) este definită în România ca procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-24 de ani care au finalizat cel mult nivelul secundar inferior (echivalentul clasei a opta) și care nu mai urmează nicio altă formă de școlarizare sau formare profesională. În ultimii zece ani, rata de PTȘ în România a scăzut constant și România și-a propus să atingă ținta de 11,3% în 2020. Totuși, rata PTȘ a crescut, fapt ce a coincis cu criza financiară globală din 2008-2009, anulând progresul anilor anteriori. Rata PTȘ a fost de 17,3% în 2013, plasând România în urma a numai patru țări cu rate ale PTȘ mai mari: Italia, Portugalia, Spania și Malta.

Află mai mult ...

4,94%, rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna iunie 2015

22 iulie 2015 - La sfârşitul lunii iunie 2015, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,94%, mai mare cu 0,01 pp faţă de cea din luna mai a anului 2015 şi cu 0,06 pp faţă de cea din luna iunie a anului 2014. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în luna iunie 2015, era de 446.703 de persoane, în creştere cu 1.209 persoane faţă de luna precedentă.

Află mai mult ...

Prima medalie de aur a României la Olimpiada internațională de biologie

21 iulie 2015 - Echipa României, prezentă la la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, şi-a trecut în palmares prima medalie de aur în istoria participării la această competiţie. Performanţa îi aparţine lui Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, aflat la al doilea premiu în acest concurs, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia. România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz.

Află mai mult ...

Ministerul Educaţiei a finalizat prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat

16 iulie 2015 - Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat marţi, 14 iulie, prima etapă de admitere în unităţile de învăţământ liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fişele de înscriere, în prima etapă au fost repartizaţi computerizat 124.805 elevi (98,5%). 1.880 de elevi urmează să fie repartizaţi în cea de-a doua etapă, în data de 23 iulie. Au fost completate 1.886.895 de opţiuni de înscriere, ceea ce reprezintă, în medie, 14 opţiuni pentru fiecare elev în parte.

Află mai mult ...

Examenul de bacalaureat - rezultatele finale

14 iulie 2015 - Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat vineri rezultatele finale, înregistrate după soluţionarea contestaţiilor, în sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2015. Astfel, din totalul celor 159.715 absolvenţi de liceu care s-au prezentat la examen, au promovat, după soluţionarea contestaţiilor, 108.436 (67,9%) de candidaţi, cu 1,5% peste rata de la prima afişare a rezultatelor (66,41%). Rezultatul este superior cu peste 7 puncte procentuale celui înregistrat în prima sesiune a anului 2014 (60,65%) şi cu 11,5% faţă de 2013 (56,4%).

Află mai mult ...

Muncitorii calificaţi în construcţii pot obţine contracte de muncă în Israel, prin ANOFM

13 iulie 2015 - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă continuă, prin intermediul structurilor sale teritoriale, procesul de înregistrare a persoanelor care doresc să ocupe un loc de muncă în domeniul construcţiilor în Israel. Angajarea se va face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel.

Află mai mult ...

Pentru drepturile lucrătorilor români și combaterea muncii la negru în Sicilia

7 iulie 2015 - O delegație a Ministerului Muncii, condusă de doamna Ioana Cazacu, secretar de stat, Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (DESFB), s-a întâlnit, în perioada 2 - 4 iulie 2015, cu reprezentanți ai autorităților siciliene și cu lucrători români stabiliți în Italia. Vizita a avut ca obiectiv analizarea condiţiilor de viață și de muncă ale cetățenilor români care trăiesc și lucrează în localităţile Catania, Ragusa şi Vittoria.

Află mai mult ...

4,93%, rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna mai 2015

1 iulie 2015 - La sfârşitul lunii mai 2015, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,93 %, mai mică cu 0,19 pp decât cea din luna aprilie a anului 2015 şi mai mare cu 0,01 pp decât cea din luna mai a anului 2014. Numărul total de şomeri înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în luna mai 2015 este de 445.494 persoane, în scădere cu 17.753 persoane comparativ cu luna aprilie a.c .

Află mai mult ...

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020: planul multianual de lansări de cereri de proiecte

29 iunie 2015 - Programul Operațional Capital Uman POCU 2014 – 2020 dispune de o alocare financiară totală de aproximativ 5 miliarde de euro, din care 4,326 miliarde de euro contribuţie UE (FSE: 4,220 miliarde euro + YEI/ILMT: 105,9 milioane euro) și stabileşte priorităţile de intervenţie ale României în domeniul ocupării forţei de muncă, al incluziunii sociale şi al educaţiei. Obiectivul major urmărit îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane prin creşterea accesului și a participării la un sistem de educaţie şi formare profesională de calitate, stimularea ocupării, cu precădere pentru tineri, reducerea sărăciei şi a excluziunii sociale prin facilitarea accesului la servicii sociale şi de sănătate. 

Află mai mult ...

Protocol de colaborare în domeniul formării şi certificării profesionale

24 iunie 2014 - Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, semnează astăzi, la ora 15.00, un protocol de colaborare în domeniul formării şi certificării profesionale. Obiectivul general al protocolului îl reprezintă optimizarea sistemului de formare profesională iniţială din România prin promovarea învăţământului profesional în sistem dual. Este vizată, de asemenea, optimizarea sistemului de formare profesională continuă a adulţilor şi dezvoltarea standardelor ocupaţionale, în vederea conformării cu cerinţele angajatorilor.

Află mai mult ...

160.016 persoane angajate în primele cinci luni ale anului, prin programele ANOFM

23 iunie 2015 - În perioada ianuarie - mai 2015, 160.016 persoane şi-au găsit un loc de muncă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

“În primele cinci luni, ca rezultat al implementării măsurilor active din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, am reuşit realizarea unui procent 45,72 % din ceea ce ne-am propus în domeniul ocupării, pentru anul 2015. (...)

Află mai mult ...

Consultare publică: ”Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri” în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020

19 iunie 2015 - Ministerul Fondurilor Europene anunță lansarea în consultare publică a Ghidului solicitantului - condiții generale şi a Ghidului solicitantului - condiții specifice pentru cererea de propuneri de proiecte nr.1/2015 "Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri”.

Ce măsuri au fost întreprinse pentru eficientizarea comunicării cu beneficiarii?

Află mai mult ...

Ministrul Rovana Plumb: „Întărirea politicilor de ocupare și combaterea sărăciei trebuie să rămână o prioritate majoră a UE”

19 iunie 2015 - Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, a participat ieri, 18 iunie, la  reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO) – secţiunea dedicată miniştrilor ocupării şi politicilor sociale, organizată la Luxemburg de Preşedinţia Letonă a Uniunii Europene (PRES LV).

Află mai mult ...

Festivitate de decernare a titlurilor „Şcoala Europeană”

16 iunie 2015 - Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, va premia astăzi cele 60 de unităţi de învăţământ preuniversitar desemnate câştigătoare la a XII-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoala Europeană”. Festivitatea de decernare a premiilor se va desfăşura la Palatul Parlamentului (Sala Spiru Haret), cu începere de la ora 13:00.

Află mai mult ...

De vorbă cu tinerii despre tineri și piața muncii

12 iunie 2015 – Începem acest articol, așa cum se cuvine, cu o descriere succintă a faptelor: ieri, 11 iunie, Casa Regională a Tinerilor Activi din Brașov a organizat o dezbatere cu tema ”Tinerii și piața muncii. Dificultăți întâmpinate și soluții pentru angajare”. Invitați au fost reprezentanții unor organizații neguvernamentale cărora propunerea noastră li s-a părut ofertantă și interesantă. Ca de fiecare dată, discuțiile au debutat cu prezentarea proiectului nostru, a obiectivelor pe care le urmărim și a beneficiilor pe care le creăm pentru tineri.

Află mai mult ...

ANOFM: stimulente pentru angajatorii care încadrează absolvenți

9 iunie 2015 - Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc subvenţii lunare acordate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Subvenţiile se acordă angajatorilor timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat, condiţia fiind ca aceştia să fie înscrişi ca persoane în căutarea unui loc de muncă la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Află mai mult ...

Start la Bacalaureat

8 iunie 2015 - În vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2015, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi). Dintre aceştia, 143.949 de candidaţi (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 de candidaţi (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a Bacaluareatului sunt distribuiţi astfel: 163.462 - zi, 2.943 - seral şi 2.540 - frecvenţă redusă.

Află mai mult ...

ANOFM: informații utile absolvenților promoției 2015

3 iunie 2015 - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a dat ieri publicității un comunicat de presă adresat absolvenților promoției din anul curent. Astfel, acestora li se reamintește că ANOFM oferă servicii absolvenţilor care se înregistrează, în termen de 60 de zile de la absolvire, la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv agenţia municipiului Bucureşti, din raza de domiciliu, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi, în vederea medierii pentru încadrare în muncă.

Află mai mult ...

Alba și Brașov: peste 90 de tineri din proiectul nostru s-au angajat deja

28 mai 2015 - Peste 90 de tinere și tineri care au absolvit cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului nostru în județele Alba și Brașov și-au găsit de lucru și s-au angajat. Majoritatea dintre ei, în domeniile pentru care au obținut calificare. Mulți s-au îndreptat spre mediul de producție și industrie, unde au fost încadrați ca operatori producție și operatori de mașini-unelte cu comandă numerică. Și, cum județele Alba și Brașov oferă numeroase oportunități de angajare în domeniul serviciilor turistice și al comerțului, absolvenții cursurilor de ospătar și de lucrător în comerț nu au rămas nici ei inactivi pentru multă vreme.

Află mai mult ...

5,12% , rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna aprilie 2015

27 mai 2015 - Potrivit un comunicat de presă emis ieri de ANOFM, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii aprilie 2015, la nivel naţional, a fost de 5,12 %, mai mică cu 0,25 pp faţă de cea din luna martie a anului 2015 şi cu 0,02 pp faţă de cea din luna aprilie a anului 2014. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în luna aprilie 2015 este de 463.247, fiind cu 22.631 de persoane mai puţine, comparativ cu datele lunii martie a anului în curs.

Află mai mult ...

Integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii - modele de bună practică

27 mai 2015 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) organizează la Alexandria, în 27 şi 28 mai 2015, seminarul cu tema “Integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii - modele de bună practică”. Evenimentul are loc în cadrul campaniei de informare a proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile"...

Află mai mult ...

Conferința „Oportunități de finanțare pentru mediul privat. Marile investiții”

26 mai 2015 - Peste mai puțin de 30 de minute, mai precis, la ora 9.00, începe conferința „Oportunități de finanțare pentru mediul privat. Marile investiții. Sesiunea de deschidere va putea fi urmărită LIVE pe EurActiv.ro și HotNews.ro. Vittoria Alliata di Villafranca, Director DG Regio, Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene, plus o serie de reprezentanți ai Autorităților de Management, băncilor comerciale și companiilor private vor susține prezentări.

Află mai mult ...

CE: un miliard de euro pentru tinerii fără loc de muncă

25 mai 2015 - Vineri, 22 mai, Comisia Europeană a disponibilizat suma de aproape un miliard de euro pentru tinerii fără loc de muncă. Această decizie excepțională de a crește atât de mult prefinanțarea pentru anul 2015 a proiectelor care îi ajută pe tinerii din Europa este fără precedent. Ea demonstrează angajamentul UE de a-i reintegra pe tineri în piața muncii. Statele Membre vor putea de acum să finanțeze proiectele rapid, deoarece suma prefinanțării pe care o primesc înainte de lansarea unui proiect va crește de până la 30 de ori.

Află mai mult ...

ANOFM: stadiul realizării planului național de formare profesională

25 mai 2015 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a dat publicității un raport privitor la stadiul implementării planului național de formare profesională la 30 aprilie. Astfel, aflăm că, în programele de formare profesională/evaluare a competenţelor/ucenicie organizate de agenţie în perioada ianuarie – aprilie 2015, au fost cuprinse 12.256 persoane, dintre care:

Află mai mult ...

240 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

20 mai 2015 - Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 240 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: Austria – 5 locuri de muncă: 1 inginer software/dezvoltator software/tehnician software, 1 inginer electrotehnist în energie şi tehnologie de acţionare/tehnician electrotehnist, 1 programator software, 1 inginer software sau PLC/ASIC/IC tehnician/IN (ING)/în asamblare finală, 1 dezvoltator software; Danemarca – 1 loc de muncă: medic specialist în patologie chirurgicală.

Află mai mult ...

551 persoane vulnerabile calificate și 156 specialişti instruiţi, printr-un proiect al MMFPSPV

14 mai 2015 - Începând din luna iunie 2014, 551 persoane cu nivel redus de studii din judeţele Ilfov, Timiş, Teleorman şi din Bucureşti au urmat cursuri de calificare sau recalificare în meserii precum frizer, tâmplar, lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, florar-decorator, agent de securitate sau operator introducere, validare şi prelucrare date, 526 dintre acestea obţinând deja certificate de calificare. Cursurile au fost organizate în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Află mai mult ...

Conferința internațională „Oportunități de finanțare pentru mediul privat. Marile investiții”

13 mai 2015 - EurActiv.ro și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, pe 26 mai, un important eveniment dedicat finanțării marilor investiții din mediul privat, cu un speaker de marcă din cadrul Comisiei Europene: Vittoria Alliata di Villafranca, Director în Direcția Generală Politică Regională și Urbană. Marile investiții în economia europeană, care pot debloca și propulsa domenii precum sectoarele strategice sau cercetare-inovare, nu ar fi posibile fără implicarea actorilor mari din mediului privat (...)

Află mai mult ...

Preşedinta ANOFM participă la Congresul Mondial al Serviciilor de Ocupare

6 mai 2015 - Doamna Cristiana Barbu, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, participă, în perioada 6-8 mai 2015, la cel de-al 10-lea Congres Mondial al Asociaţiei Mondiale a Serviciilor Publice de Ocupare (AMSPO), de la Istanbul. Evenimentul din acest an are ca temă „Serviciul Public de Ocupare şi noua lume a muncii”.

Pe agenda Congresului AMSPO, eveniment ce se desfăşoară din trei în trei ani, se află prezentarea studiului “Lumea Serviciilor Publice de Ocupare – provocări, capacitate şi perspective ale SPO în noua lume a muncii”;

Află mai mult ...

Stagii de practică pentru studenți, finanțate de MFE

5 mai 2015 - Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), a lansat ieri, 4 mai 2015, un nou apel de proiecte în valoare totală de 50 de milioane de euro. Apelul „Stagii de practică pentru studenți” va finanța proiecte care vizează efectuarea de stagii de practică (internship) în anul 2015 de către studenți/ masteranzi din sistemul național de învățământ la potențiali angajatori din orice sector, fiind încurajate stagiile de pregătire practică în cadrul instituțiilor publice.

Află mai mult ...

Parlamentul European a aprobat 1 milliard de euro pentru Inițiativa pentru Tineri în 2015

30 aprilie 2015 - Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, Parlamentul European a aprobat pe 28 aprilie o finanțare de un miliard de euro pentru 2015, care să ajute statele membre să ofere sprijin în găsirea unui loc de muncă unui număr de până la 650 000 de tineri. Finanțarea va veni ca urmare a modificării regulilor Fondului Social European și se adaugă banilor din acest Fond în cele 20 de state care au regiuni unde șomajul în rândul tinerilor este mai mare de 25%. Propunerea Comisiei a fost aprobată fără amendamente cu 632 de voturi pentru, 30 împotrivă și 31 de abțineri.

Află mai mult ...

INS: 376.000 de persoane disponibile să înceapă lucrul nu au căutat un loc de muncă (2014)

27 aprilie 2015 - Ca un corolar al știrii anterioare, redăm în cele ce urmează un fragment dintr-un comunicat de presă emis de Institutul Național de Statistică la sfârșitul săptămânii trecute. Din rândul populaţiei inactive în vârstă de 15-74 ani (6061 mii persoane), 380 mii persoane făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională (în scădere cu 26 mii faţă de anul precedent). Dintre acestea: 376 mii erau disponibile să înceapă lucrul, dar nu căutau un loc de muncă. În anul 2014, raportul procentual dintre această categorie de persoane şi populaţia activă a fost de 4,1%

Află mai mult ...

35.226 locuri de muncă oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de ANOFM

27 aprilie 2015 - La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată vineri, 24 aprilie 2015, în 86 de structuri teritoriale ale ANOFM, au fost prezenţi 2.820 de agenţi economici şi au fost oferite 35.226 locuri de muncă. Cei 34 de angajatori de inserţie participanţi la eveniment au prezentat 103 locuri de muncă pentru persoanele marginalizate social. Precizăm că la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la nivel naţional, au fost prezente 39.492 persoane, dintre care 424 din categoria celor marginalizate social.

Află mai mult ...

ANOFM: peste 90.000 de persoane încadrate în muncă în primul trimestru 2015

24 aprilie 2015 - Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi, în primul trimestru al anului 2015, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) au fost încadrate 92.839 de persoane, ca urmare a implementării măsurilor active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Află mai mult ...

Date actualizate despre ocuparea tinerilor în UE

23 aprilie 2015 - Direcția Generală Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune a Comisiei Europene a actualizat datele privitoare la ocuparea tinerilor din Uniunea Europeană. Veștile sunt, în general, bune - în sensul că rata șomajului a mai scăzut, dar și îngrijorătoare - pentru că se nivelul său e considerat în continuare inacceptabil. Așadar, lăsăm cifrele să vorbească de la sine.

  • Peste 5 milioane de persoane tinere (sub 25 de ani) din UE 28 nu aveau loc de muncă în al doilea trimestru al anului 2014.
Află mai mult ...

A fost lansat Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

20 aprilie 2015 - Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 urmărește integrarea nevoilor de dezvoltare a resurselor umane în ansamblul programelor și politicilor publice ale României, ca Stat Membru al UE, și are în vedere valorizarea capitalului uman, ca resursă pentru o dezvoltare sustenabilă în viitor.

Află mai mult ...

Unde se desfășoară Bursa generală a locurilor de muncă

17 aprilie 2015 - Așa cum v-am anunțat deja, pe 24 aprilie va avea loc în toată țara Bursa generală a locurilor de muncă. Agenția Națională pentru Ocuparea Locurilor de Muncă tocmai a dat publicității lista completă a locațiilor unde se va desfășura bursa: http://www.anofm.ro/files/Locatii%20BGLM%202015.pdf

Află mai mult ...

Târgul de Cariere Brașov: ofertă consistentă de joburi, sesiuni și competiții

16 aprilie 2015 - Ediția a 11-a a Târgului de Cariere Brașov va avea loc pe 22-23 aprilie, la Casa Armatei, și va aduce o largă diversitate de locuri de muncă și stagii de practică. Sunt așteptați la eveniment peste 3000 de tineri cu studii absolvite sau în curs de absolvire și circa 30 de companii. Posturile cu normă întreagă sau parțială oferite de către companiile înscrise până acum la Târgul de Cariere vizează candidați cu sau fără experiență de muncă, în domenii precum ...

Află mai mult ...

Martie 2015: piața muncii își revine ușor în UE

14 aprilie 2015 - Situația economică din UE a început treptat să se îmbunătățească acum aproape 2 ani și cele mai multe state Membre au raportat recent creșteri pozitive ale produsului intern brut. Rata ocupării profesionale înregistrează și ea o revenire, al cărei impact se materializează în majoritatea sectoarelor de activitate. Acestea sunt principalele concluzii ale Analizei trimestriale privind ocuparea profesională și situația socială, publicată ieri de Direcția Generală Ocupare și Afaceri Sociale a CE.

Află mai mult ...

Care sunt principalele măsuri ale programului ”Garanția pentru tineret”

9 aprilie 2015 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Comisia Europeană au lansat, ieri, campania de informare privind Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret, care beneficiază, începând de anul acesta, de o suplimentare de 343 milioane euro din fonduri europene. Astfel, se va ajunge la un buget total de 470,48 milioane euro, acesta fiind cel mai amplu și mai coerent program guvernamental destinat tinerilor, din ultimii 25 ani.

Află mai mult ...

Vicepreședintele CE, la lansarea Garanției pentru Tineret în România

7 aprilie 2015 - Vicepreședintele Comisiei Europene pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, va efectua mâine, 8 aprilie, o vizită oficială în România, pentru a discuta despre semestrul european, reformele structurale la nivel național și programul de asistență financiară pentru România.

Vicepreședintele Dombrovskis se va întâlni cu prim-ministrul României, Victor Ponta, cu ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, cu ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, și va participa la evenimentul de lansare a "Garanției pentru Tineret", alături de ministrul muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, Rovana Plumb.

Află mai mult ...

Oportunitate de locuri de muncă pe nave de croazieră!

Compania Sea Chefs caută personal pentru servicii de menaj, ospătari și bucătari. Din experiențele angajaților Sea Chefs, cine se alătură echipei lor are ocazia să cunoască lumea, să își dezvolte abilitățile și competențele profesionale într-un mediu multicultural și, la final, să primească referințe folositoare pentru joburi viitoare.

Află mai mult ...

Dezbatere: îmbunătățirea accesului tinerilor pe piața muncii prin Schema de Garanție pentru Tineri

30 martie 2015 - Fonduri consistente sunt puse la dispoziția României prin Schema de Garanție pentru Tineri a Uniunii Europene. Liniile de finanțare pentru diferite proiecte care urmăresc să îmbunătățească ocuparea în rândul tinerilor sunt pe punctul de a fi lansate. Europarlamentari, reprezentanți ai instituțiilor naționale și ai organizațiilor de tineret au discutat vineri, 27 martie, despre cum se va concretiza această inițiativă în România.

Află mai mult ...

O nouă platformă de schimburi de experiență la nivel european

25 martie 2015 - Comisia Europeană a lansat, ieri, o nouă platformă care să permită funcționarilor din cadrul serviciilor publice să facă schimb de experiență și de bune practici la nivel european, pentru a îmbunătăți și mai mult modul în care sunt cheltuite și gestionate investițiile UE. Sprijinind statele membre în ceea ce privește consolidarea capacităților administrative, TAIEX REGIO PEER 2 PEER...

Află mai mult ...

50.000 de persoane – angajate în primele două luni din 2015, prin programele de ocupare ale Ministerului Muncii

18 martie 2015 - Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 52.843 persoane şi-au găsit un loc de muncă, în ianuarie şi februarie 2015, prin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii.

Află mai mult ...

Mai multe locuri la programul de internship al Guvernului României

17 martie 2015 - Pe 15 iulie 2013 a debutat primul program oficial de internship la nivelul administraţiei publice centrale, derulat de Guvernul României. Pe parcursul a două luni (15 iulie – 15 septembrie), 25 de tineri aleşi din peste 900 de aplicanţi au participat la activităţile desfăşurate în cadrul unor departamente ale Cancelariei Prim-ministrului şi Secretariatului General al Guvernului. Programul de internship a continuat în 2014, extinzându-se la nivelul tuturor ministerelor și departamentelor reprezentate în Guvern.

Află mai mult ...

Agricultură: subvenții cu 25% mai mari pentru fermierii sub 40 de ani

16 martie 2015 - În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Este vorba despre un act normativ complex, care reglementează noile scheme de plată la care au acces fermierii în perioada imediat următoare, începând chiar cu luna martie a anului 2015, atunci când va începe primirea de cereri pentru campania agricolă a anului 2014.

Află mai mult ...

Rezultate - simularea naţională a examenului de Bacalaureat 2015

12 martie 2015 - Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezulatele obţinute de elevii claselor a XI-a şi a XII-a, participanţi la simularea naţională a examenului de Bacalaureat 2015. Datele statistice relevă că ponderea elevilor clasei a XII-a care au obţinut note peste 5 este următoarea: 61,36% la Limba română (procentaj superior celui de anul trecut: 52,80%), 75,49% la Limba maternă (cu aproape 8 procente în plus faţă de 2014 - 67,78%), 52,49% la proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie (procentaj superior faţă de 2014 - 42,51%)...

Află mai mult ...

Performanță pentru tinerii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică pentru Studenți

11 martie 2015 - 20 de medalii şi locul I pe naţiuni la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru studenţi, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students - SEEMOUS 2015, găzduită de Republica Macedonia.

Află mai mult ...

1740 de lei, salariul mediu net înregistrat în luna ianuarie

10 martie 2015 - Institutul Național de Statistică a dat publicității astăzi un comunicat de presă referitor la câștigurile salariale înregistrate în luna ianuarie 2015. Cele mai importante date sunt următoarele: în luna ianuarie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2408 lei, cu 6,7% mai mic decât în luna decembrie 2014; câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1740 lei, în scădere față de luna precedentă cu 126 lei (6,8%); 

Află mai mult ...

În atenția celor interesați: Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020

9 martie 2015 - Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020 și Organismul Intermediar pentru  Cercetare din cadrul Autorității Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, anunță lansarea în consultare publică a schiței Ghidului unic al solicitanului - Axa Prioritară 1 „Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

Află mai mult ...

Conferința Internațională Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020, 12 martie 2015

5 martie 2015 - EurActiv.ro și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, pe 12 martie, cel mai important eveniment al anului în domeniul finanțării IMM: Conferința internațională dedicată programelor de finanțare pentru firme mici și mijlocii, disponibile din 2015. În acord cu eforturile instituțiilor europene și statelor membre de a susține dezvoltarea IMM-urilor, EurActiv.ro și Reprezentanța Comisiei Europene în România intenționează să contribuie la promovarea instrumentelor din domeniu prin intermediul unei conferințe internaționale.

Află mai mult ...

Schema de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă, termen prelungit

3 martie 2015 - Ministrul finanțelor publice a anunțat prelungirea sesiunii de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, deschisă la data de 02.02.2015, până la data de 03.04.2015. Bugetul sesiunii este de 450 milioane lei.

Află mai mult ...

România va primi peste 441 de milioane de euro de la CE, pentru cele mai defavorizate persoane

27 februarie 2015 - Comisia Europeană a finalizat ieri procesul de adoptare a tuturor Programelor Operaționale de implementare a Fondului de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD) pentru perioada 2014-2020, care acordă asistență nonfinanciară de bază Statelor Membre cu cele mai mari nevoi. Pachetul de asistență are o valoare de 3.8 miliarde de euro. FEAD le oferă Statelor Membre un sprijin semnificativ în eforturile acestora de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili oameni, pe cei care au fost afectați cel mai sever de criza economică și socială.

Află mai mult ...

Dezbatere la Sibiu pe tema încadrării în muncă a persoanelor vulnerabile

26 februarie 2015 - Peste 30 specialiști din mediul de afaceri, din domeniul recrutării, al administrației publice, precum și din serviciile sociale participă, începând de ieri, la grupul de lucru cu tema "Accesul pe piața muncii pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile. Bariere, Oportunități, Resurse". Evenimentul este organizat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile" şi are loc în perioada 25 – 27 februarie 2015, la Hotel Class din Sibiu.

Află mai mult ...

ANOFM: rata șomajului la 31 ianuarie 2015

25 februarie 2015 - Potrivit un comunicat de presă emis ieri de ANOFM, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie 2015, la nivel naţional, a fost de 5,46%, mai mare cu 0,17 pp decât cea din luna decembrie a anului 2014 şi mai mică cu 0,39 pp decât cea din luna ianuarie a anului 2014. În ceea ce priveşte numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, la finele lunii ianuarie 2015 acesta era mai mare cu 15.077 de persoane faţă de finele lunii precedente, ajungând la 493.415 de persoane.

Află mai mult ...

Programul de ocupare pentru tinerii cu risc de marginalizare socială pentru anul 2015

23 februarie 2015 - Recent, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a elaborat Programul de ocupare pentru tinerii cu risc de marginalizare socială pentru anul 2015, care urmăreşte aplicarea politicilor şi strategiilor din domeniul ocupării forţei de muncă.

Acest program este parte integrantă a Programului de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2015, care la rândul său are ca baze de proiecţie obiectivele strategice ale Uniunii Europene în materie de ocupare şi incluziune socială ...

Află mai mult ...

Învață să muncești de pe acum: ocazie de voluntariat la Iași

18 februarie 2015 - La Iași, Ateneul Tătărași dă startul unui nou stagiu de voluntariat la care se pot înscrie elevi și studenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani. Voluntarii vor avea ocazia să lucreze alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante, să conceapă și să realizeze alte proiecte finanțate și să participe la spectacole, prelegeri, expoziții, să se dezvolte prin completarea educației formale și informale și, nu în ultimul rând, să dezvolte competențe compatibile cu piața muncii.

Află mai mult ...

Cursuri de calificare + medierea muncii = un loc de muncă rapid

11 februarie 2015 - După cum știți deja (sau aflați acum – ceea ce ne bucură în egală măsură), una dintre cele mai importante opțiuni de dezvoltare profesională oferite de proiectul nostru o constituie cursurile de calificare – în meserii dorite de tineri și potrivite în contextul actual al pieței muncii. Cursurile sunt livrate de furnizori de formare profesională acreditați și se încheie cu un examen care conține o probă teoretică și una practică. În ultimele luni, v-am prezentat în numeroase rânduri fotografii de la examene, unde și tinerii, dar și formatorii și întreaga echipă a proiectului au avut emoții.

Află mai mult ...

Propunere CE: un miliard de euro din Inițiativa privind Ocuparea Tinerilor, alocați din acest an

9 februarie 2015 - Săptămâna trecută, mai precis pe 4 februarie, Comisia Europeană a propus deblocarea unui miliard de euro din Inițiativa privind Ocuparea Tinerilor încă din acest an. O astfel de modificare ar crește de până la 30 de ori prefinanțarea pe care ar primi-o statele membre pentru intensificarea ocupării tinerilor, putând ajunge la aproximativ 650.000 de tineri pe care să-i ajute să intre mai repede pe piața muncii

Află mai mult ...

Noutăți din proiectul ”Europa inclusivă”

5 februarie 2015 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice derulează, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, Proiectul "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul oferă, pe de o parte, cursuri de calificare pentru 1000 persoane din categorii vulnerabile - 400 de etnie romă, 250 cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie, din judeţele Ilfov, Timiş, Teleorman şi din Bucureşti, cu nivel redus de studii.

Află mai mult ...

Dacă ai între 18 și 30 de ani, poți participa la concursul de eseuri ”Europa Noastră”

2 februarie 2015 - Asociația Eurocentrica şi platforma de informare şi analiză Europunkt.ro lansează astăzi, la ora 10:30, la Spaţiul Public European din Bucureşti, concursul de eseuri cu tema „Europa Noastră”. Proiectul este iniţiat în contextul declarării anului 2015 drept „Anul European al Dezvoltării”.

Competiţia se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, vorbitori de limbă română, din România şi de peste hotare.

Află mai mult ...

Bursă a locurilor de muncă pentru persoane din categorii vulnerabile

28 ianuarie 2015 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a județului Timiș, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi alţi parteneri, organizează în data de 30 ianuarie, începând cu ora 10.00, „Bursa locurilor de muncă”, în cadrul proiectului „Integrat! Activ! Independent! Facilitarea integrării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile din judeţul Timiş”.

Află mai mult ...

Rata șomajului în decembrie 2014, în ușoară creștere față de noiembrie

23 ianuarie 2015 - Cele mai recente statistici, publicate de ANOFM ieri, relevă că rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii decembrie 2014, la nivel naţional, a fost de 5,29%, mai mare cu 0,11 pp faţă de cea din luna noiembrie a anului 2014 şi mai mică cu 0,36 pp faţă de cea din luna decembrie a anului 2013. În ceea ce priveşte numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, la finele lunii decembrie 2014 acesta era mai mare cu 9.489 de persoane faţă de finele lunii precedente, ajungând la 478.338 de persoane.

Află mai mult ...

ANOFM în 2014: peste 371.000 de persoane încadrate în muncă

20 ianuarie 2015 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a dat publicității o informare privind stadiul realizării Programului de ocupare a forței de muncă pentru anul 2014. De aici aflăm că, în urma implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, pentru anul 2014, s-a realizat încadrarea unui număr de 371.363 persoane.

Află mai mult ...

Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu vicepreședintele CE, Dombrovskis, și cu comisarii Crețu, Jourova și Thyssen

19 ianuarie 2015 - Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a efectuat, în perioada 15 – 16 ianuarie 2015, o vizită de lucru la Bruxelles, în timpul căreia a avut o serie de întrevederi cu patru comisari europeni, respectiv Valdis Dombrovskis, Marianne Thyssen, Vera Jourova și Corina Crețu.

Află mai mult ...

12,4 milioane de persoane din UE sunt șomere de peste un an

13 ianuarie 2015 - Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune a CE, revenirea economică semnalată la nivelul Uniunii Europene începând din primăvara lui 2013 rămâne modestă și previziunile recente privind PIB-ul statelor membre UE au fost revizuite în scădere. Totuși, în pofida contextului macroeconomic delicat, rata ocupării a continuat să crească puțin, dar constant, de la jumătătea aceluiași an, se arată în Analiza trimestrială privind ocuparea și situația economică, publicată în luna decembrie 2014.

Află mai mult ...

Locuri de muncă în construcții, în Israel

9 ianuarie 2015 - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă cetăţenii români că pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, începând cu anul 2015. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel, aprobat prin HG nr. 958/2014 si publicat în M.O. nr. 807/2014.

Află mai mult ...

Locurile de muncă vacante anunţate de ANOFM, în uşoară revenire

8 ianuarie 2015 - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate astăzi 10.446 locuri de muncă.

Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: 2049 Bucureşti; 1363 Cluj; 1193 Arad; 661 Argeş; 487 Timiş; 474 Iaşi; 474 Ilfov; 414 Harghita; 295 Constanţa; 275 Vâlcea; 228 Alba; 228 Neamţ; 207 Sibiu; 204 Bistriţa-Năsăud;...

Află mai mult ...

Primul apel din cadrul Programului Operaţional Capital Uman se adresează tinerilor inactivi

5 ianuarie 2015 - În ultima zi a anului trecut, Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică schiţa ghidului pentru cererea de propuneri de proiecte „Măsuri integrate pentru tinerii inactivi”, primul apel din cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020.

Află mai mult ...

STUDIU 40% dintre tinerii din România şi-ar dori să emigreze, iar 50% din cei de peste 18 ani locuiesc cu părinţii

17 decembrie 2014 - Studiul „Tineri în România: griji, aspiraţii, atitudini şi stil de viaţă“ lansat vineri de Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung România şi realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată principalele preocupări şi interese ale tinerilor români cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani cu privire la mediul socio-economic, educaţional şi politic.

Sursa: http://www.adevarul.ro 

Află mai mult ...

Premii pentru cei mai buni olimpici internaționali. Felicitări!

17 decembrie 2014 - Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, şi miniştrii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu, participă astăzi la festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul şcolar 2013-2014. În acest an, evenimentul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale se desfăşoară la Palatul Parlamentului, Sala „C. A Rosetti”, cu începere de la ora 11:00.

Află mai mult ...

Noul pașaport european al competențelor în domeniul hotelier: cheia pentru un nou loc de muncă?

15 decembrie 2014- Folosind un nou instrument disponibil pe portalul EURES, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot să specifice competențele pe care le dețin și locul în care le-au dobândit (în cadrul unui sector anume), permiţând angajatorilor să găsească mai uşor şi cu precizie ceea ce caută. Pașaportul competențelor a fost lansat recent pentru sectorul turismului și cel hotelier, care vor fi urmate și de alte sectoare în curând.

Află mai mult ...

Mai sunt 4 zile până la a 4-a ediție a Galei Naționale a Voluntarilor

8 decembrie 2014 - Federația VOLUM și partenerii săi pregătesc seara de premiere a meritelor voluntariatului din România, în cadrul singurei competiții naționale care oferă recunoaștere publică rezultatelor voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari și centrelor de voluntariat din întreaga țară. În 12 decembrie 2014, la Working Art Space and Production (Strada Ion Minulescu 67 – 93), București, va avea loc cea de-a patra ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, o seară de Gală care are ca temă Tradițiile Românești, un eveniment care își propune să aducă în prim-plan rezultatele voluntariatului din România.

Află mai mult ...

Heineken România a anunțat proiectele câștigătoare în cadrul unui concurs adresat instituțiilor de învățământ cu atelierele profesionale din România

3 decembrie 2014 - Conform unui studiu comandat de HEINEKEN Romania si realizat in iunie 2014 de D&D Research, muncitorii cu studii medii si profesionale sunt extrem de cautati. La ora actuala, exista peste 15.000 de slujbe scoase la concurs de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in sectoarele profesionale. Cu toate acestea, dupa terminarea liceului, 65% dintre parintii chestionati in cadrul studiului au declarat ca isi orienteaza copiii spre facultate, desi peste jumatate dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani ar opta pentru practicarea unei meserii din categoria ”gulere albastre”.

Află mai mult ...

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate începe în curând

2 decembrie 2014 - În urmă cu puțin timp, Comisia Europeană a aprobat Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, prin care România va atrage suma alocată din noul Fond de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD). Pentru acest program, în exercițiul financiar 2014 – 2020, România dispune de fonduri europene în valoare de 441 milioane de euro (sumă exprimată în prețuri curente), la care se adăugă cofinanțarea națională – 15%.

Află mai mult ...

Știați că există Parlamentul Tinerilor?

28 noiembrie 2014 - Vă supunem atenției un subiect extrem de interesant, încercând și noi să îl facem mai bine cunoscut în spațiul public și în special în rândul tinerilor cărora proiectul nostru li se adresează: Parlamentul Tinerilor. Parlamentul Tinerilor reprezintă o instituție de dezbatere și acțiune a tinerei generații, numite în ultima vreme ”mileniștii”, și beneficiază de un brand și de filiale în toate județele țării. Parlamentul Tinerilor nu este un proiect pasager, cu durată limitată, ci un partener instituțional constant al legiuitorilor. Organizatorii acestei inițiative sunt Asociația Pro Democrația, în parteneriat cu Camera Deputaților și Fundația Hanns Seidl.

Află mai mult ...

Nou! Portrete ale excluderii de pe piața muncii

26 noiembrie 2014 - În urmă cu două zile, a fost dat publicității raportul ”Portrete ale excluderii de pe piața muncii”, realizat în comun de Comisia Europeană și Banca Mondială. Raportul prezintă, pe lângă date și statistici, povești individuale ale unor persoane din Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania și România, privindu-le din perspectiva distanței față de piața muncii, a capitalului uman, a condițiilor ofertei de muncă și a situației demografice. Analiza se bazează pe statisticile UE privind veniturile și condițiile de trai valabile pentru anii 2007-2011.

Află mai mult ...

463.629 de șomeri înregistrați la sfârșitul lunii octombrie

24 noiembrie 2014 - Rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2014, la nivel naţional, a fost de 5,13%, mai mare cu 0,02 pp decât cea din luna septembrie a anului 2014 şi mai mică cu 0,27 pp decât cea din luna octombrie a anului 2013. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă la finele lunii octombrie a fost de 463.629 persoane, cu 1.807 persoane mai multe faţă de cele de la finele lunii anterioare.

Află mai mult ...

În curând, fonduri pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piața muncii

24 noiembrie 2014 - Vineri, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat în consultare publică apelul de propuneri de proiecte „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Află mai mult ...

Peste 33.000 de persoane sprijinite direct de ANOFM de la începutul anului

21 noiembrie 2014 - De la începutul anului, în programele de formare profesională/ evaluare a competenţelor/ ucenicie organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă au fost cuprinse 33.483 persoane, din care: 31.397 şomeri...

Află mai mult ...

Bilanț ANOFM până la 31 octombrie

19 noiembrie 2014 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut public un document privind stadiul realizării Programului de ocupare a forței de muncă al ANOFM, de la începutul anului și până la 31 octombrie 2014. Ca urmare a implementării a acestui Program național, în primele zece luni ale anului 2014, s-a realizat încadrarea unui număr de 325.227 de persoane.

Află mai mult ...

Câțiva adolescenți irlandezi și-au făcut singuri un website dedicat ocupării profesionale

18 noiembrie 2014 - Căutând informații proaspete pentru website-ul proiectului nostru, am găsit un website-frate irlandez, inspirat denumit www.workwonders.ie, care a fost lansat acum mai puțin de o lună. E ca un  magazin cu de toate, dedicat tinerilor care își caută un loc de muncă, unde vizitatorii pot găsi sprijin, informații utile despre ocupare profesională și antreprenoriat (inclusiv antreprenoriat social), mici trucuri despre pregătirea pentru interviul de angajare, despre cum să scrii un CV ”care să te dea pe spate” ș.a.m.d.

Află mai mult ...

Nu am experiență profesională. Ce să fac?

Participă la un atelier colectiv de consiliere și ocupare profesională!

 

17 noiembrie 2014 - Pe 6 și 7 noiembrie, Casa Regională a Tinerilor Activi din Alba Iulia a organizat două ateliere colective de consiliere și ocupare profesională, la care au luat parte tinerii înscriși la cursurile de calificare în meseria de lucrător în comerț derulate în localitățile Ocna Mureș și, respectiv, Rădești. Participanții la ateliere au primit informații utile despre proiectarea și alegerea carierei, despre instrumentele folosite în căutarea unui loc de muncă...

Află mai mult ...

Nou studiu privind discriminarea multiplă a tinerilor în Europa

12 noiembrie 2014 - Forumul European al Tineretului a publicat recent sinteza rezultatelor unei cercetări exploratorii online pe tema discriminării multiple care îi afectează pe tinerii din Europa. Cercetarea s-a desfășurat în perioada martie-iunie 2014, cu participarea a 495 de tinere și tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. Studiul a colectat date din țările membre în Consiliul Europei, cu referire la modul în care discriminarea multiplă își face simțită prezența în viețile tinerilor, la motivele pentru care aceștia se simt discriminați și la nivelul lor de informare asupra legislației antidiscriminare existente.

Află mai mult ...

Pe 14 noiembrie, burse ale locurilor de muncă în Covasna și Sălaj

11 noiembrie 2014 - AJOFM Covasna organizează, în data de 14 noiembrie 2014, o bursă a locurilor de muncă pentru zona Târgu Secuiesc, la sediul ASIMCOV, Casa Incubator de Afaceri, str. Libertăţii nr. 8A, începând cu ora 9.30. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la AJOFM Covasna, str. Gen. Grigore Bălan nr. 14, Sfântu Gheorghe, tel: 0267.312.157. Tot pe 14 noiembrie, AJOFM Sălaj organizează o Bursă a locurilor de muncă pentru meserii în diverse ramuri de activitate, în localitatea Ileanda

Află mai mult ...

Despre șomajul din SUA, vești bune și mai puțin bune

11 noiembrie 2014 - O analiză publicată zilele trecute de prestigioasa revistă economică ”Forbes” privește cu optimism rezervat cel mai recent raport al Departamentului Muncii din SUA. Mai întâi, veștile bune: rata șomajului în luna octombrie a scăzut la 5,8%, ceea ce, prin comparație cu cei 7,2% înregistrați în aceeași lună a anului trecut, reprezintă un semn evident de redresare economică. În octombrie, angajatorii au scos pe piață un număr estimat de 214.000 de locuri de muncă...

Află mai mult ...

Bilanțul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

10 noiembrie 2014 - După cum știți deja, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a desfăşurat în data de 26 septembrie 2014, la nivelul tuturor agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv în 83 agenţii locale şi puncte de lucru. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat la sfârșitul săptămânii trecute datele obţinute în urma evaluării la o lună de zile de la desfăşurarea evenimentului. Acestea relevă faptul că au participat la Bursă 2.504 agenţi economici, care au oferit 29.834 locuri de muncă.

Află mai mult ...

Ministerul Muncii a lansat proiectul GREENET - pentru locuri de muncă verzi

7 noiembrie 2014 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a organizat ieri conferința de lansare a proiectului "Rețeaua europeană ce susține inovația în locurile de muncă verzi - GREENET", cu participarea reprezentanților Delegației Comisiei Europene și a partenerilor din cele șapte state membre ale Uniunii Europene participante în proiect.

Află mai mult ...

Târgul de cariere Angajatori de top VIRTUAL

5 noiembrie 2014 - În urmă cu 2 zile a început, pe site-ul http://www.hipo.ro, cea de-a patra editie a evenimentului Angajatori de TOP Virtual, care se va desfășura până pe 16 noiembrie. Accesând platforma 3D, veți avea acces la peste 90 de companii care oferă peste 3.000 de joburi și programe de internship în industrii precum FMCG, Servicii & BPO, Retail, IT și Telecom, Inginerie, Bancar și Servicii Financiare, Consultanță și Agenții de Recrutare.

Află mai mult ...

Dialog motivant între antreprenori și tineri la CRTA Iași

3 noiembrie 2014 - Săptămâna trecută, Fundația Ecologică Green (FEG), partenerul proiectului care se ocupă de regiunea Nord-Est, a organizat la Iași masa rotundă cu tema: „Antreprenoriatul - o soluție nu chiar imposibilă pentru un tânăr la început de drum”.

Află mai mult ...

ANOFM: pași spre o bază de date integrată

30 octombrie 2014 - Astăzi începe la Sinaia conferința națională de deschidere a proiectului “Integrarea sistemului informatic al ANOFM cu alte sisteme informatice” POSDRU/123/4.1/S/130546, organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, împreună cu partenerii săi. Pe agenda evenimentului sunt prezente intervențiile fiecărui partener referitoare la stadiul implementării activităților proiectului și la planul activităților ce se vor desfășura în perioada următoare pentru atingerea indicatorilor propuși.

Află mai mult ...

60 milioane de euro pentru sprijinirea activităţii întreprinderilor

29 octombrie 2014 - Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a lansat luni cererea de proiecte aferentă Axei Prioritare 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”; Domeniul Major de Intervenţie D1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri” -

Află mai mult ...

ADR Nord-Vest: Conferinţe judeţene destinate finanţărilor prin Programul Operaţional Regional

20 octombrie 2014 - Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest vă invită la seria de conferinţe judeţene destinate finanţărilor actuale şi viitoare prin Programul Operaţional Regional, având ca temă „Stadiul implementării Programului Operaţional Regional în Transilvania de Nord şi pregătirea pentru 2014-2020”.

Află mai mult ...

150 milioane de euro pentru finanţarea ideilor de afaceri ale tinerilor

17 octombrie 2014 - Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică iniţiativa „România Start-up”. Această iniţiativă va fi implementată prin lansarea a două cereri de propuneri de proiecte strategice în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

 

Află mai mult ...

ANOFM se pregătește pentru sprijinirea directă a antreprenoriatului și economiei sociale

16 octombrie 2014 - Astăzi a avut loc lansarea proiectului ”Dezvoltăm antreprenori - o alternativă eficace pentru sistemul de ocupare”. Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, Provincia di Perugia, Gruppo Pragma S.R.L, Sistemi Formativi Confindustria Umbria s.c.a r.l., Inovatione Terziario s.c.a r.l.

Află mai mult ...

O nouă cerere de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale

15 octombrie 2014 - Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunţă că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie a.c., ora 16.00.

Află mai mult ...

Mai e nevoie de argumente pentru înscrierea la o școală profesională?

30 septembrie 2014 - Doisprezece absolvenţi ai şcolii profesionale în sistem dual din Timişoara vor deveni, începând de azi, angajaţi ai furnizorului internaţional de produse auto, Continental Automotive Timişoara. Evenimentul are loc într-un cadru festiv, la sediul firmei (str. Siemens nr. 1, Timişoara), începând cu ora 8:30.

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a adus 11 tineri ieșeni în proiect

30 septembrie 2014 - Fundația Ecologică Green (FEG), partener al proiectului nostru în regiunea Nord-Est, a participat vineri, 26 septembrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași, la Casa de Cultură a Studenților Iași, în Sala Foaier.

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți - cu puțini absolvenți

29 septembrie 2014 - În urmă cu puțin timp, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat bilanțul provizoriu al Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, care s-a desfășurat vineri, 26 septembrie, la nivel național, în toate judeţele şi în municipiul Bucureşti - în 83 agenţii locale şi puncte de lucru.

Află mai mult ...

Noi proiecte europene pentru categoriile defavorizate

Ministrul Rovana Plumb: "Contractele pe fonduri europene semnate astăzi vor crea mii de locuri de muncă"

 "Banii europeni reprezintă cea mai simplă metodă pentru a creşte nivelul de trai şi pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile. Astăzi au fost semnate contracte în valoare de 160 milioane euro, care vor duce la crearea a mii de locuri de muncă. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice este beneficiar a patru dintre aceste proiecte, în valoare de 90 milioane euro, ce vin în sprijinul categoriilor devaforizate".

Află mai mult ...

Viitorii tineri electricieni pregătiți în proiectul nostru participă la un târg de specialitate la Alba Iulia

Ieri, 18 septembrie 2014, a avut loc târgul "Energie din surse regenerabile ALEA 2014. Târg de echipamente și soluții complete", eveniment organizat de ALEA, Agentia Locala a Energiei Alba. Am avut ocazia să facilităm participarea la acest târg a tinerilor care învață meseria de electrician în construcții la cursurile de calificare din Abrud si Zlatna, organizate în cadrul proiectul nostru. 

Află mai mult ...

O ocazie unică pentru tineri: voluntar la Muzeul Național de Artă!

16 septembrie 2014 - Muzeul Naţional de Artă al României oferă unui  număr de 17 elevi de liceu (clasele a X-a – a XII-a) ocazia de a se implica într-un program de voluntariat unic în muzeele din România, ca membri ai CADO - Consiliului Adolescenţilor la MNAR, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015. Rolul membrilor CADO este acela de a fi consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de elaborarea programelor şi a evenimentelor dedicate publicului adolescent.

Află mai mult ...

Date la zi despre integrarea în muncă a tinerilor

15 septembrie 2014 - Pe subiectul măsurilor de sprijin pentru integrarea tinerilor pe piața muncii luate de către Guvernul României, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice subliniază că România este dată ca exemplu de bună practică la nivelul Uniunii Europene. La 31 iulie 2014, numărul de tineri ocupați datorită măsurilor ANOFM se ridica la 44.090.

Află mai mult ...

Precizările MEN privind ”facultatea fără bac”

12 septembrie 2014 - Ieri, Biroul de Presă al Ministerului Educației Naționale a remis un comunicat de presă care face lumină în mult-discutatul subiect al ”facultății fără bac”. Astfel, ministrul Remus Pricopie a declarat: „Având în vedere informaţiile false, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenţă, doresc să fac următoarele precizări: Nimeni nu se poate înscrie la facultate şi nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, fără diplomă de Bacalaureat sau adeverinţă care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat.

Află mai mult ...

Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenți - 26.09.2014

10.09.2014 - Vă anunțăm că în data de 26.09.2014  se va desfășura la nivel național  bursa  locurilor de munca pentru absolvenți. Verificați pe http://www.anofm.ro unde are loc evenimentul în regiunea sau orașul în care locuiți. 

Află mai mult ...

Tineri cu permis pentru Țara Oașului

Asociația pentru Sprijin și Dezvoltare Comunitară “Țara Oașului” a desfășurat în perioada 29 august – 8 septembrie 2014 proiectul “Young Europeans feeling at home in Oas Land” în Negrești Oaș. Proiectul a găzduit un număr de 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, din Bulgaria, Ungaria, Polonia și țara gazdă, România.

Află mai mult ...

Masă rotundă: Antreprenoriatul, o soluție pentru independența financiară

Ieri, 26 august 2014, la sediul Casei Regionale a Tinerilor Activi din Alba Iulia, s-a derulat cea de-a cincea masă rotundă din cadrul proiectului nostru. Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri cu autorități locale, ONG-uri și alte instituții cu rol în sprijinirea tinerilor, cu reprezentanți ai societății civile, cu tineri, al căror scop este stimularea inițiativei locale și redactarea viitoarei scheme de garanții pentru tineri.

Află mai mult ...

Dezbatere: favorizarea obținerii primei experiențe profesionale a tinerilor

Vineri, 22 august 2014, Fundația Ecologică Green (FEG), partenerul proiectului care se ocupă de zona de nord-est a țării, a organizat masa rotundă cu tema „Favorizarea obținerii primei experiențe profesionale a tinerilor”. 

Află mai mult ...

Domo caută 12 tineri pentru formare în management

22 august 2014 - Grupul de retail Domo a lansat recent un program de ”Management Trainee”, care are rolul de a identifica tinerii cu potențial de lider și cu abilități în zona de business și de a-i dezvolta pentru a prelua poziții de management în cadrul grupului. Domo Management Trainee este oportunitatea perfectă pentru tinerii ambițioși și talentați care doresc să se alature echipei Domo.

Află mai mult ...

Cum să-ți cauți un job de-o vară

21 august 2014 - Deși vacanța se apropie de sfârșit, încă nu e timpul pierdut pentru distracție și... muncă. Vacanța poate reprezenta o ocazie excelentă de a investi în viitoarea ta carieră și de a-ți cultiva abilitățile, câștigând în același timp și bani în plus. Fie că ai întrerupt școala doar temporar, fie că ești inactiv, munca sezonieră nu-ți poate aduce decât beneficii.

Află mai mult ...

Azi începe sesiunea de toamnă a Bac-ului

18 august 2014 - 63.323 candidaţi sunt așteptați să participe, începând de astăzi, la cea de-a doua sesiune (august-septembrie) a examenelor de Bacalaureat. Conform datelor transmise la Ministerul Educației Naționale de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 42.121 sunt din promoţia 2013-2014, iar alţi 21.202 absolvenţi aparţin promoţiilor anterioare.

Află mai mult ...

Locuințele ANL pentru tineri, mai ușor de cumpărat

13 august 2014 - Guvernul României a aprobat în urmă cu două săptămâni normele metodologice de punere în aplicare a Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, modificată şi completată recent prin OG nr. 6/2014. Modificările din normele metodologice vizează modul de constituire şi de plată a avansului, a ratelor lunare, a ratei dobânzii şi majorările de întârziere în privinţa vânzării cu plata în rate lunare a locuinţelor construite prin programul „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, implementat de ANL.

Află mai mult ...

Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, a făcut o vizită la CRTA Alba Iulia

Pe 8 august 2014, Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia a primit vizita domnului Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Află mai mult ...

Despre scutirile de taxe pentru studenții care-și deschid afaceri

8 august 2014 - În urmă cu 11 ani, a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 166/2003 privind acordarea unor faciliăți fiscale studenților care doresc să înființeze o afacere proprie. Pentru a beneficia de scutirile de la plata unor taxe și tarife prevăzute de această Hotărâre, studentul care înființează o societate comercială trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Află mai mult ...

Primul curs de ospătar în județul Brașov

1 august 2014 - Casa Regională a Tinerilor Activi din Brașov anunță că ieri a început primul curs pentru ocupația de ospătar (chelner) organizat în județ în cadrul proiectului nostru. Cursul se desfășoară în orașul Victoria, este de nivel 2, are o durată de 6 luni și se adresează persoanelor interesate să lucreze în domeniul serviciilor turistice. Participanții la curs vor dobândi competenţe de servire corectă a preparatelor şi băuturilor prin prestarea unor servicii de calitate, adaptate diverselor evenimente din unităţile de alimentaţie.
 
Află mai mult ...

Proiect de adaptare a programelor de studiu la piaţa muncii

24 iulie 2014 - Proiectul vizează dezvoltarea şi adaptarea a 11 programe de studii de licenţă şi masterat în concordanţă cu CNCIS şi nevoile pieţei muncii, consolidarea capacităţii a trei universităţi de a furniza calificări relevante pentru studenţi în vederea creşterii angajabilităţii şi îmbunătăţirea instrumentelor şi metodologiilor universitare pentru extinderea oportunităţilor de învăţare şi promovarea în învăţământul superior.
Sursa: http://www.adevarul.ro

Află mai mult ...

Nouă rezoluție a P.E. privind locurile de muncă pentru tineri

19 iulie 2014 - Parlamentul European a adoptat joi, 17 iulie 2014, o nouă Rezoluție referitoare la locurile de muncă pentru tineri. P.E. solicită statelor membre o monitorizare eficientă a implementării Garanției pentru tineri.

Află mai mult ...

Azi, s-a deschis oficial Casa Regională a Tinerilor Activi Baia Mare

15 iulie 2014 - Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi Baia Mare, la sediul din blvd. Independenței, nr. 57K. La eveniment au luat parte parteneri locali cu responsabilități în ocuparea forței de muncă, tineri care au intrat deja sau își doresc să intre în proiect și jurnaliști. 

Află mai mult ...

Casa Regională a Tinerilor Activi Iași vă așteaptă în continuare!

14 iulie 2014 - La sfârșitul săptămânii trecute, echipa Casei Regionale a Tinerilor Activi Iași a găzduit un eveniment dedicat partenerilor, jurnaliștilor și tinerilor din zonă, care a marcat deschiderea oficială a Casei. Vă așteptăm în continuare la sediul nostru din Iași, str. Păcurari nr. 47.

 

Află mai mult ...

Deschiderea oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi Alba Iulia

14 iulie 2014 - Vineri, 11 iulie 2014, a avut loc deschiderea oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi Alba Iulia, la sediul său din str. Nicolae Titulescu nr. 10D.  Citiți mai departe despre eveniment!

Află mai mult ...

Doamna Rovana Plumb, la deschiderea CRTA Brașov

10 iulie 2014 - După cum v-am anunțat deja, astăzi se desfășoară evenimentul de deschidere oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi Brașov, în prezența doamnei Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Află mai mult ...

Mâine se deschide oficial Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov

9 iulie 2014 - Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov va găzdui pe 10 iulie, de la ora 11.00, un eveniment care va marca deschiderea sa oficială. Sunt invitați partenerii proiectului, tineri și jurnaliști.

Află mai mult ...

Stagii pentru absolvenții de învățământ superior

4 iulie 2014 - Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, a anunțat pe 1 iulie 2014, printr-un comunicat de presă, publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii nr. 473 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolveții de învățământ superior.

Află mai mult ...

Ucenicia, prima experiență profesională

4 iulie 2014 - În cadrul proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!”, partenerul Fundația Ecologică Green (FEG) a organizat pe 26 iunie, la Iași, o masă rotundă cu tema „Programele de ucenicie, alte forme de confirmare a primei experiențe profesionale”. 

Află mai mult ...

Pot fi tânăr și antreprenor?

1 iulie 2014 – Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia a organizat, ieri, 30  iunie, masa rotundă cu tema Antreprenoriatul – o soluție pentru independenţă financiară, la sediul său din strada Nicolae Titluescu, nr. 10D. 

Află mai mult ...

De ce are România şomaj de 7% şi Spania de 26% când în ambele doar unu din trei locuitori lucrează

27 iunie 2014 - Ziarul Financiar caută răspuns la o întrebare referitoare la ultimele cifre ale șomajului, făcând comparație între ce se întâmplă în România și ce se întâmplă în alte țări europene, trecute de asemenea prin criză finaciară și probleme serioase ale ocupării forței de muncă.  Întrebarea este: De ce are România şomaj de 7% şi Spania de 26% când în ambele doar unu din trei locuitori lucrează?

Află mai mult ...

Ocuparea profesională și șomajul în primul trimestru al anului 2014, în România

25 iunie 2014 - Institutul Național de Statistică a prezentat ieri, 24 iunie, datele Cercetării statistice asupra forţei de muncă în gospodării (AMIGO), ratele ocupării și șomajului în trimestrul I al anului 2014. 

Sursa: http://www.insse.ro/cms/

Află mai mult ...

Info pentru absolvenții promoției 2014 - indemnizația de șomaj

20 iunie 2014 - Printr-un comunicat de presă de astăzi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare informează absolvenții promoției 2014 ai instituțiilor de învățământ despre cum se solicită indemnizația de șomaj. 

Sursa: AJOFM Satu Mare

Află mai mult ...

Românii de orice vârstă pot înființa gratuit o microîntreprindere

16 iunie 2014 - Românii aflați la orice vârstă, care nu au mai avut anterior o afacere proprie, pot înființa gratuit o microîntreprindere, grație legii pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor, adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, informează Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Află mai mult ...

De ce nu se înscriu elevii la bacalaureat?

11 iunie 2014 – Ieri a debutat sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2014. În perioada 10 - 27 iunie se vor desfășura probele orale de competenţe lingvistice şi digitale în 1.503 centre de examinare. Pentru a putea participa, s-au înscris 161.705 candidaţi, dintre care 129.841 absolvenţi ai promoţiei 2013 - 2014 şi 31.864 absolvenţi din promoţiile anterioare.

Află mai mult ...

Comisia Europeană adoptă primul program din Inițiativa pentru ocuparea profesională a tinerilor în Franța

5 iunie 2014 - Comisia Europeană a adoptat primul Program Operațional din cadrul Youth Employment Initiative (YEI) - Inițiativa pentru ocuparea profesională a tinerilor, pe 3 iunie 2014, în Franța. YEI are misiunea de a reduce șomajul din rândul tinerilor europeni.

Află mai mult ...

Tinerilor le sunt necesare 9 luni pentru găsirea primului job

5 iunie 2014 – Ieri a avut loc la București seminarul cu titlul ”Tânăr, dornic și capabil: incluziunea socială a tinerilor și locurile de muncă”, organizat de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă (EUROFOUND), în cooperare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Află mai mult ...

Cum se finanțează antreprenorii din România

4 iunie 2014 - Aproape 50% dintre antreprenori s-au autofinanțat atunci când şi-au demarat afacerea, folosind banii economisiți în perioada în care au fost angajați, conform rezultatelor sondajului iVox prezentat ieri, în cadrul conferinței regionale „Afacerile, de la A la Finanțare”.

Sursa: 

www.mesageruldecovasna.ro

Află mai mult ...

Bursele locurilor de muncă, organizate de AJOFM Arad

3 iunie 2014 - Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad organizează, în această perioadă, o serie de Burse ale locurilor de muncă pentru promovarea locurilor vacante în județ. 

Află mai mult ...

Înregistratea absolvenţilor în 60 de zile la AJOFM le aduce acestora mai multe beneficii

3 iunie 2014 - Anul şcolar 2013-2014 s-a încheiat pentru clasele a XII-a din învăţământul liceal, iar acum va urma Bacalaureatul şi, apoi, o eventuală înscriere la o facultate. Încă de pe acum, o parte dintre acești tineri absolvenți de liceu se gândesc să se angajeze. 

Află mai mult ...

Mai multe locuri de muncă vacante în prima parte a anului

2 iunie 2014 -  Rata locurilor de muncă vacante a ajuns în primul trimestru la 0,9% după o creștere cu 0,24 puncte procentuale față de perioada similară a anului trecut, iar numărul de locuri de muncă vacantă a ajuns la 32.000, cele mai multe fiind în activități de servicii și administrație publice, conform datelor Institutului Național de Statisticム(INS). 

Sursa: http://www.wall-street.ro

Află mai mult ...

FMI despre economia României

30 mai 2014 - FMI: Economia României își revine mai lent față de alte țări, iar acum este momentul să profite de oportunități - aceasta este concluzia reprezentantului Fondului Monetar Internaţional pentru România şi Bulgaria, exprimată într-o conferinţă pe tema controlului financiar (organizată joi, 29 mai 2014). 

Sursa: http://www.mediafax.ro

Află mai mult ...

Antreprenoriatul, o soluție pentru tineri cu inițiativă și curajoși

30 mai 2014 - Casa Regională a Tinerilor Activi (CRTA) Brașov a organizat, ieri, 29 mai, a doua masă rotundă din cadrul proiectului Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!.  Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri cu autorități locale, instituții cu rol în sprijinirea tinerilor și cu rol în ocuparea forței de muncă, reprezentanți ai societății civile, reprezentanți ai mediului de afaceri și nu în ultimul rând, tineri.

Află mai mult ...

România, ocupă locul 3 în topul celor mai atractive țări din regiune pentru investitori

28 mai 2014 - România își păstrează locul 10 în Europa privind numărul locurilor de muncă nou create prin investițiile străine directe în 2013, conform raportului anual EY - European Attractiveness Survey. Același studiu arată că România se află pe locul 3 în Europa Centrala și de Est (CEE) în topul celor mai atractive țări pentru investitori.

Sursa: http://www.wall-street.ro
 

Află mai mult ...

Voluntariatul, recunoscut ca experienţă profesională

28 mai 2014 - Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi - 27 mai 2014, cu majoritate (302 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere) proiectul de lege care reglementează activitatea de voluntariat în România.

Sursa: http://www.mediafax.ro

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă la Arad, 30 mai 2014

27 mai 2014 - Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arad organizează vineri, 30 mai 2014, o bursă a locurilor de muncă pentru meserii în diverse domenii de activitate.

Sursa: http://www.anofm.ro

Află mai mult ...

Job-uri la grupul german Continental din Sibiu

26 mai 2014 - Grupul german Continental din Sibiu vrea să angajeze 1.500 persoane în următoarele luni, în special datorită oportunităților deschise de sistemele avansate de condus și automobilele autonome, a anunțat compania, cu ocazia aniversării a zece ani de activitate în Sibiu. 

Sursa: http://www.hotnews.ro

Află mai mult ...

Schemă de minimis pentru angajarea tinerilor absolvenți și activitatea IMM-urilor .

26 mai 2014 - Ministerul Fondurilor Europene a lansat o schemă de minimis de 40 milioane de euro care susține angajarea tinerilor absolvenți și activitatea IMM-urilor. Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, a lansat schema de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenţi.

Află mai mult ...

PNDR 2007-2013: Peste 100.000 de locuri de muncă şi o economie rurală sustenabilă

21 mai 2014 - Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), prin implementarea tehnică și financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală PNDR, a plătit efectiv beneficiarilor peste 6,2 miliarde euro, ceea ce reprezintă 70% din valoarea fondurilor alocate. În total, pentru întreaga perioadă de programare financiară 2007 – 2013, au fost alocate României 9,32 miliarde euro pentru obiective specifice de dezvoltare rurală.

Sursa: Jurnalul de Agricultură, http://www.agrari.ro 

Află mai mult ...

Agent de asigurări, posibilitatea unei cariere pentru tineri

20 mai 2014 – Echipa proiectului nostru a participat la a 2-a ediție a evenimentului: Ziua Carierei din Baia Mareorganizat de compania de asigurari Allianz Țiriac, în data de 15 mai 2014.

Află mai mult ...

IMM ReStart – Resurse şi consultanţă pentru dezvoltare

15 mai 2014 - Cel de-al 3-lea eveniment din seria „IMM ReStart – Resurse şi consultanţă pentru dezvoltare”, organizat de Doingbusiness.ro, va avea loc marţi, 20 mai 2014, în Braşov la Hotel Kronwell. 

Află mai mult ...

Înscrierea în învățământul profesional de 3 ani

15 mai 2014 - În săptămâna 22-27 mai 2014 au loc înscrierile în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani. Sunt așteptați elevii din clasa a VIII-a din anul școlar curent, cu condiția promovării clasei a VIII-a, precum și absolvenţii clasei a VIII-a din seriile anterioare.

Află mai mult ...

Studenții se întâlnesc cu angajatorii, pe 21 mai 2014, la Brașov

14 mai 2014 – Peste 6 zile, mai exact pe data de 21 mai, Universitatea Transilvania din Brașov organizează conferința Absolvenții în Fața Companiilor (AFCO) 2014. Conferința va avea loc la Universitatea Transilvania din Brașov, aula Sergiu T. Chiriacescu, începând cu ora 10.00.

Sursa: http://www.unitbv.ro/afco2014

Află mai mult ...

În dialog cu tinerii prezenți la Bursa locurilor de muncă Alba

9 mai 2014 - Echipa proiectului Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru! a participat cu un stand de informare la Bursa Locurilor de Muncă adresată tinerilor din Alba, din data de 6 mai 2014.

Află mai mult ...

În curând, Târgul de Voluntariat Brașov

7 mai 2014 - Asociația Colors și Rețeaua CAN, împreună cu partenerii lor, organizează în data de 17 mai 2014, între orele 10-16, la Biblioteca Județeană G. Barițiu din Brașov a patra ediție a Târgului de Voluntariat Brașov.

Află mai mult ...

Azi am oferit informații tinerilor din Brașov

6 mai 2014 - Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, a organizat la Casa de Cultură a Studenților din Brașov 

Află mai mult ...

Voluntariatul, sursă de experiență profesională pentru tineri

29 aprilie 2014 - Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov (CRTA Brașov) a organizat prima masă rotundă din cadrul proiectului Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!. Tema întâlnirii a fost: Tinerii și piața muncii. Voluntariatul, sursă de experiență profesională.  

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă pentru tineri Covasna

29 aprilie 2014 - AJOFM Covasna, în colaborare cu DJST Covasna organizează Bursa locurilor de muncă pentru tineri, în data de 6 mai 2014

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă pentru tineri Brașov

29 aprilie 2014 - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Braşov și Casa de Cultură a Studenţilor Braşov, în parteneriat cu AJOFM Brașov organizează “Bursa locurilor de muncă pentru tineri”, pe 6 mai 2014

Află mai mult ...

Munca la negru, în vizorul ANAF

29 aprilie 2014 - Peste 2 zile, de Ziua Internațională a Muncii, ANAF începe un proiect-pilot de combatere a muncii la negru în județele Brașov și Prahova. 

Află mai mult ...

Bursa locurilor de muncă - Harghita


Ocuparea și șomajul în 2013

17 aprilie 2014 - Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 59,7%, iar rata şomajului de 7,3%.

Sursa: Institutul Național de Statistică

Află mai mult ...

Ocuparea tinerilor în vizorul Ministerului Muncii

10 aprilie 2014 - Ministrul Muncii, Rovana Plumb s-a întâlnit, astăzi, cu omologul său din Republica Moldova, Valentina Buliga. Cu acestă ocazie, în contextul dezvoltării politicilor sociale și de ocupare, dna. Rovana Plumb a declarat că va insista pe zona de ocupare a tinerilor. 

Sursa: http://www.mmuncii.ro

Află mai mult ...

O soluție germană pentru reducerea șomajului

O idee din Germania pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor slab calificate, care îngroașă semnificativ numărul șomerilor. 

Sursa: http://www.dw.de

Află mai mult ...
Parteneri Bpi Assoc Feg