Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conferinţa de final a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană"

19 noiembrie 2015 - Biroul de Informare al Parlamentului European organizează în data de 27 noiembrie conferinţa de final a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană", iniţiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi derulat în perioada mai – decembrie 2015, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Group of the European Youth for Change.

În cadrul acestui eveniment va fi realizată o scurtă trecere în revistă a obiectivelor şi rezultatelor obţinute în proiectul "Promotori pentru democraţie europeană", prin prisma participanţilor la proiect şi a acţiunilor de comunicare organizate de aceştia. În plus, evenimentul îşi propune să constituie un prilej de a stabili un dialog cu cei prezenţi în legătură cu programele şi acţiunile iniţiate de Parlamentul European, menite să sprijine tinerii în contextul socio-economic actual.

Prin intermediul acestui proiect, Biroul şi-a propus crearea unei reţele de Promotori pentru democraţie europeană, prin selectarea unui număr de 30 de tineri, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de tineret, care au participat într-o primă etapă, în perioada 1-3 iulie 2015, la o sesiune intensivă de workshop-uri pe teme europene. Aceasta a avut ca scop informarea participanţilor cu privire la procedurile legislative şi funcţionarea instituţiilor Uniunii Europene şi a democraţiei parlamentare, dar şi dezvoltarea competenţelor necesare diseminării ulterioare a acestor informaţii în rândul colegilor lor de generaţie. Astfel, în lunile septembrie şi octombrie, participanţii la proiect au organizat propriile acţiuni de comunicare la nivelul comunităţilor din care fac parte, contribuind la o mai bună informare a tinerilor din mai multe judeţe ale ţării cu privire la valorile democratice europene, beneficiile statutului de cetăţean al Uniunii Europene, dar şi în privinţa rolului şi modului de funcţionare ale Parlamentului European, ca pilon al democraţiei parlamentare europene.

Parteneri Bpi Assoc Feg