Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Călătoria continuă! Unde ne vom vedea între 11 și 15 mai

După zeci de evenimente cu public și sute de seturi de materiale distribuite săptămâna trecută în regiunile Centru și Nord-Vest, caravana de promovare a ocupării profesionale va străbate între 11 și 15 mai regiunea Vest - mai precis, județele Hunedoara, Arad și Timiș. Iată mai jos, programul detaliat și locurile unde ne putem întâlni și discuta despre ocuparea profesională a tinerilor.

11 mai 2015

09.00-12.00 (Hunedoara) - Echipa caravanei se oprește la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Simeria, unde va discuta cu experții în consiliere profesională despre rezultatele proiectului și despre modalitățile de implementare optimă în viitor a inițiativelor de stimulare a ocupării tinerilor

13.00-15.00 (Hunedoara) - Sesiuni de prezentare și de îndrumare pentru liceenii de la Colegiul TTF ”Anghel Saligny” din Simeria

Află mai mult ...

Caravana de promovare a ocupării profesionale, săptămâna a treia

Astăzi, 4 mai, intrăm împreună în a treia săptămână a caravanei de promovare a ocupării profesionale. Ne-am întâlnit până acum cu tineri și profesori, cu numeroși reprezentanți ai autorităților locale și cu angajatori. Iată mai jos programul următoarelor zile.

4 mai 2015

09.00-13.00 (Sălaj) - AJOFM, Zalău

10.00-12.00 (Alba) - Primăria comunei Jidvei, jud. Alba

09.00-13.00 (Sălaj) - Direcția Generală de Asistență Socială și Proiecția Copilului, Zalău

12.00-13.00 (Alba) - Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

14.00-15.00 (Alba) - Casa Regională a Tinerilor Activi, Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr. 10D - workshop pentru tineri

Află mai mult ...

Caravana noastră își începe călătoria în regiunile Vest și Nord-Vest și continuă în Centru

Mâine, 24 aprilie 2015, se desfășoară în toată țara Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de ANOFM. Evenimentul ni s-a părut un excelent prilej pentru a da startul caravanei de promovare a ocupării profesionale în regiunile Vest și Nord-Vest, continuând-o în paralel în regiunea Centru. Consultanții noștri vor fi prezenți la Bursele locale organizate în Baia Mare, Deva, Hunedoara, Satu Mare, Alba Iulia, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Sibiu și le vor oferi vizitatorilor materiale informative și promoționale, precum și recomandări în vederea angajării. De asemenea, vor putea lua pulsul pieței muncii și vor discuta cu angajatorii interesați să încadreze în muncă tineri care au participat la activitățile proiectului nostru.

Și în această etapă a caravanei, vom susține prezentări interactive pentru elevi, vom expune beneficiile schemei de garanții pentru tineri în întâlnirile cu angajatorii și vom continua să accentuăm importanța parteneriatelor în dialogurile cu reprezentanții autorităților locale.

Află mai mult ...

Caravana de promovare a ocupării profesionale în regiunea Centru - județul Brașov

Luni, 20 aprilie, dăm startul primei săptămâni a caravanei de promovare a ocupării profesionale, în județul Brașov. Experții Casei Regionale a Tinerilor Activi din Brașov, împreună cu alți colegi din proiect, au organizat și vor participa la o gamă largă de activități, care includ prezentări ale proiectului și ale mijloacelor de sprijinire a ocupării profesionale - prezentări ce vor fi susținute în fața persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a reprezentanților autorităților publice locale, a unor angajatori, a personalului didactic și a elevilor din clasele a XI-a sau a XII-a. De asemenea, proiectul nostru va participa cu stand de informare atât la Bursa generală a locurilor de muncă (în județele Brașov, Covasna, Harghita, Alba și Sibiu), precum și la ediția a XI-a a Târgului de Cariere ce se va derula la Brașov. Nu în ultimul rând, acțiunile caravanei vor deschide din nou porțile Casei Regionale a Tinerilor Activi, unde tinerii sunt invitați să ia parte la workshop-uri cu teme de mare interes pentru ei.

Află mai mult ...

Caravanele de ocupare profesională

Începând cu luna aprile 2015, vom pleca în două caravane de promovare a ocupării profesionale. Acestea vor avea o durată de câte 5 zile în fiecare regiune de dezvoltare acoperită de proiect: Centru, Vest, Nord-Vest și Nord-Est. Evenimentele de informare din cadrul caravanei vor aduce împreună tineri, inclusiv membrii grupului ţintă care participă sau au participat la programele de calificare, ucenicie sau antreprenoriat dezvoltate în cadrul proiectului, angajatori din zona de interes şi reprezentanţi ai autorităţilor publice cu atribuţii directe sau conexe în ceea ce privește creşterea gradului de ocupare a tinerilor. Urmăriți această secțiune, unde vom publica din timp datele evenimentelor și traseul celor două caravane. Vă așteptăm!

Parteneri Bpi Assoc Feg