28 mai 2015 - Peste 90 de tinere și tineri care au absolvit cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului nostru în județele Alba și Brașov și-au găsit de lucru și s-au angajat. Majoritatea dintre ei, în domeniile pentru care au obținut calificare. Mulți s-au îndreptat spre mediul de producție și industrie, unde au fost încadrați ca operatori producție și operatori de mașini-unelte cu comandă numerică. Și, cum județele Alba și Brașov oferă numeroase oportunități de angajare în domeniul serviciilor turistice și al comerțului, absolvenții cursurilor de ospătar și de lucrător în comerț nu au rămas nici ei inactivi pentru multă vreme.
Ce dorim să subliniem este că, pentru acești tineri, urmarea cursurilor de calificare a fost însoțită și completată de servicii de consiliere, orientare și mediere profesională oferite de specialiștii Caselor Regionale ale Tinerilor Activi. Îndrăznim chiar să spunem că succesul integrării lor pe piața muncii se datorează tocmai acestui tip de intervenție – atât integratoare, cât și personalizată pentru nevoile fiecăruia. Dovadă stă faptul că toți 90 s-au angajat în mai puțin de 3 luni de la finalizarea cursului, față de 6 luni, cât durează în medie tranziția de la educație la muncă.
Din perspectiva mobilității, precizăm că cele mai multe angajări au fost în localitățile de domiciliu, însă sunt și tineri care au ales să plece în străinătate, folosind ca avantaj competitiv certificatul de calificare profesională, care, așa cum am anunțat de la începutul proiectului, este recunoscut în toate statele Uniunii Europene. Continuăm!