Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Azi se lansează campania de comunicare ”Activ la orice vârstă”

31 august 2015 - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă lansează astăzi, în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, campania de conștientizare a conceptului de îmbătrânire activă. Proiectul are ca obiectiv general conștientizarea clienților serviciilor publice de ocupare - șomeri de peste 55 de ani și angajatori - cu privire la prelungirea vieții active pe piața muncii. Grupul țintă al proiectului îl constituie 43 de instituții ale serviciului public de ocupare din România. Durata proiectului este de 18 luni, iar implementarea acestuia a început în luna mai 2014.

Campanie de comunicare lansată azi se va desfășura la nivel național și va promova mesajul ”Activ la orice vârstă” în mediul online, radio-tv, în presa scrisă, precum și prin distribuirea de materiale informative pe diferite suporturi. Strategia campaniei are la bază atât rezultatele unei cercetări sociologice și de opinie realizate la nivel național în rândul angajatorilor și al persoanelor de peste 55 de ani, cât și rezultatele unei cercetări antropologice care a urmărit să determine cauzele socio-culturale pentru care persoanele de peste 55 de ani întâmpină dificultăți în integrarea pe piața muncii, precum și tipurile de comportament de recrutare aplicate de angajatori persoanelor din această categorie de vârstă.

Pentru detalii, persoane de contact sunt Liliana Bogdan (liliana.bogdan@anofm.ro) și Cristina Geană (cristina.geana@anofm.ro), experte comunicare.

Parteneri Bpi Assoc Feg