Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Câțiva adolescenți irlandezi și-au făcut singuri un website dedicat ocupării profesionale

18 noiembrie 2014 - Căutând informații proaspete pentru website-ul proiectului nostru, am găsit un website-frate irlandez, inspirat denumit www.workwonders.ie, care a fost lansat acum mai puțin de o lună. E ca un  magazin cu de toate, dedicat tinerilor care își caută un loc de muncă, unde vizitatorii pot găsi sprijin, informații utile despre ocupare profesională și antreprenoriat (inclusiv antreprenoriat social), mici trucuri despre pregătirea pentru interviul de angajare, despre cum să scrii un CV ”care să te dea pe spate” ș.a.m.d. Bine, vă veți întreba, astfel de site-uri mai există, de ce am considerat că merită să-i dedicăm o știre?

Pentru că www.workwonders.ie a fost conceput de un grup dinamic de adolescenți, membri ai Consiliului Tineretului din Cork City, care au vrut să abordeze domeniul ocupării profesionale din propria lor perspectivă! Ei au vârste între 12 și 18 ani. Ce e interesant e că site-ul arată viziunea generației viitoare despre cum vrea să muncească și să trăiască - în special lucrând pe cont propriu.

Evenimentul de lansare a fost și el neconvențional și tineresc. Iată, de exemplu, participanții au fost invitați să aleagă de la acest stand hainele pe care le consideră cele mai potrivite pentru a se prezenta într-un mod convingător la un eveniment de lansare. Îi invităm încă o dată și pe tinerii înscriși în proiectul nostru să își facă auzită vocea și să comunice mai mult între ei și cu noi. Platforma online de ocupare de pe website-ul nostru are și această menire.

Parteneri Bpi Assoc Feg