17 noiembrie 2015 - Cea de a doua ediție a Galei Naționale a Societății Civile Tinere din România a avut loc la Cluj, Capitala Europeană a Tineretului, sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților. În cadrul galei au fost recunoscute meritele tinerilor din România, ale celor care au avut rezultate deosebite în domeniile în care activează și ale celor care încearcă să transforme în bine comunitățile în care trăiesc.
La prima ediție din 2014 au fost jurizați 125 de tineri, anul acesta numărul aplicanților la cele 10 domenii de activitate: artă și cultură, IT, sport, mediu, inovație, educație, business, umanitar, cercetare și voluntariat a crescut la 225. Aplicațiile au fost jurizate de 39 de specialiști din fiecare dintre domenii.
Premiile au fost acordate în prezența oficialităților locale, Consilierului Prezidențial domnul Andrei Muraru, reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, domnului secretar de stat Adrian Bughiu, membrilor juriului și a partenerilor și a partenerului principal Philips.
Câștigătorii au fost:
1. Realizări personale
- Cel mai bun artist — Nechifor Radu
- Cel mai bun profesor tânăr — Suciu Andreea Daniela
- Cel mai bun sportiv — Vișănescu Daria-Ioana, șah
- Cel mai bun sportiv paralimpic — Olah Attila, Paraciclism
- Cel mai bun voluntar — Mihaila Madalina — Georgiana
2. Proiecte
- Cea mai bună inițiativă artistică — 'Histrionada liceenilor', Timis Catalin
- Cel mai bun proiect de inovație — 'Cluj Makers', Rugină Roxana
- Cea mai utilă aplicatie IT — 'Lick it', Balaș Dan
- Cea mai bună inițiativă de încurajare a antreprenoriatului — ' Tabără antreprenorială pentru tineri ', Karacsony Szolt
- Cel mai bun start-up — 'Simplon Romania', Rugină Roxana
- Cel mai bun proiect de educație — 'GROW', Cristina Cojocaru
- Cel mai bun proiect de educație civică — ' Say it, pay it, think it forward. The blue print for a movement', Tănase Andra
- Cea mai bună inițiativă de încurajare a sportului — 'Olimpiada sportivă a Liceelor Maghiare'
- Cea mai bună inițiativă de încurajare a voluntariatului — Centrul Cercetășesc Nocrich H.C. Habermann, Șutea Diana
- Cel mai bun proiect umanitar — 'Susține-le pașii', George Mosoia
- Cel mai bun proiect de mediu — 'O școală verde pentru comunitate', Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Alexandria
- Premiul special pentru cercetare — 'Dispozitiv acustic de limitare a capturării accidentale a delfinilor in plasele pescărești', Branescu Bianca
Premiul special pentru implementarea programului Youth@Cluj-Napoca 2015 a fost acordat Federației SHARE Cluj-Napoca pentru transformarea Cluj-Napoca anul acesta într-un oraș care merită acest titlu din plin!
Evenimentul i-a avut ca invitați pe membrii trupei Big Band Gaio, care au susținut un concert în timpul serii și pe Bogdan Bob Rădulescu ca moderator.
Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, împreună cu Fundația The Duke of Edinburgh's International Award Romania.
Parteneri: Philips, Federația SHARE Cluj-Napoca și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna.
Susținători: Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România, Cercetașii României, Fundația Noi Orizonturi, Consiliul Național al Elevilor, Uniunea Liceenilor Maghiari Din România — Makosz, Conferința Tineretului Maghiar din România, YMCA Transilvania — IKE și Uniunea Cercetașilor Maghiari Din România.