Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, a făcut o vizită la CRTA Alba Iulia

Pe 8 august 2014, Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia a primit vizita domnului Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Aflat în Alba Iulia, reprezentantul MMFPSPV a fost invitat să viziteze Casa Regională a Tinerilor Activi (CRTA) Alba Iulia, unde sunt oferite servicii gratuite de ocupare și formare profesională tinerilor din Regiunea Centru (județele Alba, Mureș și Sibiu). CRTA Alba Iulia este înființată în cadrul proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!”, al cărui beneficiar este Ministerul Muncii. 

La vizita casei regionale, alături de domnul Scutaru, au fost prezenţi prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer,  directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, domnul Flaviu Cozuc, precum şi reprezentanţi ai mass-media: Ziarul Unirea, Radio România şi Radio România Cluj.

Domnul secretar de stat, împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, au fost primiţi de către coordonatorul CRTA Alba Iulia, domnul Liviu Florea, care a făcut o scurtă prezentare a activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului. Accentul a fost pus pe rezultatele obținute până acum de echipa CRTA Alba Iulia. Au fost trecute în revistă: identificarea tinerilor care beneficiază de activităţile proiectului, numărul tinerilor implicați în proiect, localităţile unde se vor organiza cursurile de formare profesională, precum şi tipurile de cursuri de calificare alese pentru a fi susţinute în cadrul proiectului. De asemenea, domnul Liviu Florea a amintit sesiunile de informare şi consiliere, care se desfăşoară în prezent.

Domnul secretar de stat s-a arătat încântat de sediul CRTA Alba Iulia, de modul de organizare şi de eficienţa echipei, pe care a felicitat-o.

De asemenea, domnul Scutaru şi-a manifestat dorinţa de a fi informat despre evoluția activităţilor proiectului, precum şi despre feedback-ul tinerilor care beneficiază de serviciile oferite.

După plecarea delegaţiei, reprezentanţii presei au rămas la sediul CRTA, pentru o prezentare mai detaliată a proiectului, precum şi a activităţilor acestuia. Cu această ocazie, coordonatorul CRTA Alba Iulia a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

 

Dacă doriți să intrați în contact cu echipa Casei Regionale a Tinerilor Activi Alba, găsiți mai jos datele de contact:

Adresa: Str. Nicolae Titulescu, nr. 10D, Alba Iulia, jud. Alba

Tel.: 0358 401 857 / 0358 401 858 / 0358 401 859;

Fax: 0358 401 860;

E-mail: liviu.florea@bpi-group.com

Program de lucru: de luni până vineri, între orele 09.00-17.00

Persoană de contact: Liviu Florea

Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia se adresează tinerilor din următoarele județe: Alba, Mureș și Sibiu.

Parteneri Bpi Assoc Feg