Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mâine se deschide oficial Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov

9 iulie 2014 - Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov va găzdui pe 10 iulie, de la ora 11.00, un eveniment care va marca deschiderea sa oficială. Sunt invitați partenerii proiectului, tineri și jurnaliști.

Profităm și de acest prilej pentru a vă reaminti ce servicii oferă Casa:

  • Informare și consiliere profesională pentru tinerii înscriși în proiect. După o întâlnire preliminară, primul pas este parcurgerea unui interviu aprofundat, care duce la evaluarea și autoevaluarea aptitudinilor, competențelor și nevoilor tânărului. Al doilea pas constă în elaborarea unui plan de acțiune personalizat, cu obiective profesionale pentru perioada următoare. Documentul îi este disponibil și tânărului, în platforma online de ocupare concepută în proiect.
  • Demersurile de informare pot fi realizate individual sau în grup, sub forma unor ateliere colective de informare și orientare profesională. Aici, tinerii vor afla: care e situația pieței muncii din județ, ce meserii se caută și ce companii plănuiesc să facă angajări, unde să se informeze cu privire la locurile de muncă, cum să-și scrie CV-ul și cum să se prezinte la interviul de angajare, precum și alte informații utile.
  • În paralel, în urma evaluării/ autoevaluării, fiecare tânăr este îndrumat fie spre un curs de calificare de nivel 1 sau 2, fie spre un stagiu de ucenicie, fie spre programul de formare a competențelor antreprenoriale. Ca și restul serviciilor oferite de acest proiect, și acestea sunt gratuite.
  • Pe durata participării la proiect, tinerii au acces la platforma online de ocupare, găzduită de site-ul de internet www.garantiipentrutineri.ro. Aceasta cuprinde un set complet de informații privind piața muncii, locurile de muncă disponibile, cursuri de formare profesională și calificare, oportunități de afaceri etc.. Accesul se face pe baza unui nume de utilizator și a unei parole.
  • Tinerii beneficiază și de servicii de prospectare și mediere a muncii, prin care consilierii îi sprijină constant în găsirea unui loc de muncă.
  • În ceea ce privește relația cu angajatorii, cu autoritățile publice locale, cu unități de învățământ, cu societatea civilă și alți parteneri, Casa Regională a Tinerilor Activi îndeplinește rolul de mediator și gazdă a unor dezbateri lunare pe teme legate de problematica tineretului, de ocuparea și formarea profesională, educație, voluntariat, economie locală etc.. Rezultatele acestor mese rotunde pot contribui și la ajustarea din timp a viitoarei scheme de garanții pentru tineri, care urmează să fie implementată la nivel național în perioada 2014-2020.
Parteneri Bpi Assoc Feg