Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Job-uri la grupul german Continental din Sibiu

26 mai 2014 - Grupul german Continental, care are 13.000 angajați în România în prezent, vrea să angajeze încă 1.500 persoane în următoarele luni, în special datorită oportunităților deschise de sistemele avansate de condus și automobilele autonome, a anunțat compania, cu ocazia aniversării a zece ani de activitate în Sibiu. Grupul Continental a investit în total circa 830 milioane euro în România.

“Continental Automotive Systems a fost una dintre primele companii care și-au deschis o afacere în Zona Industrială de Vest din Sibiu, acum 10 ani. În prezent este recunoscută ca fiind cea mai mare și mai importantă companie din această zonă industrială, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât și al suprafeței ocupate de zona de producție. În 2014 creștem în continuare volumul de unități produse, dar și activitățile din zona de cercetare și dezvoltare. De asemenea, vom construi noi clădiri pentru R&D și pentru producție”, a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu, într-un comunicat de presă.

În anii care urmează, amplasamentul din Sibiu are mai multe planuri de extindere, atât în cercetare și dezvoltare, cât și în producție, generând mai multe locuri de muncă pentru muncitori calificați, necalificați și pentru absolvenți de universitate.

Citiți mai mult pe: http://0-100.hotnews.ro/2014/05/26/continental-vrea-sa-creasca-numarul-de-angajati-din-romania-cu-peste-10/

Pentru a sublinia nevoia marilor firme de a angaja oameni specializați, nu cu mult timp în urmă, doi giganţii germani - același Continental şi Daimler, prin diviziile lor din industria automotive, s-au aliat pe piaţa locală în realizarea de programe pentru şcoli profesionale. Ro­mâ­nia a fost prinsă în situaţia în care nu „produce“ suficientă forţă de muncă specializată în domeniul industrial, în timp ce in­ves­titorii extind investiţiile în unităţile de producţie din România.

Despre acest subiect referitor la școlile profesionale, citiți mai mult pe:

http://www.zf.ro/zf-24/continental-se-aliaza-cu-daimler-pentru-scoli-profesionale-in-romania-12441225

Parteneri Bpi Assoc Feg