Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Masă rotundă: Antreprenoriatul, o soluție pentru independența financiară

Ieri, 26 august 2014, la sediul Casei Regionale a Tinerilor Activi din Alba Iulia, s-a derulat cea de-a cincea masă rotundă din cadrul proiectului nostru. Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri cu autorități locale, ONG-uri și alte instituții cu rol în sprijinirea tinerilor, cu reprezentanți ai societății civile, cu tineri, al căror scop este stimularea inițiativei locale și redactarea viitoarei scheme de garanții pentru tineri. Masa rotundă a avut ca temă Antreprenoriatul, o soluție pentru o independenţă financiară și a reunit tineri interesați de proiect.
Discuțiile au debutat cu prezentarea proiectului Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!, a obiectivelor urmărite, a beneficiilor pe care proiectul le oferă și a activităților pe care urmează să le derulăm în cadrul CRTA Alba Iulia. Participanții au pus întrebări despre condițiile necesare pentru a deveni antreprenor și despre avantajele și câștigurile care decurg din antreprenoriat, referindu-se cu precădere la independența financiară și în organizare, despre șansa de a face ceea ce-ți place și despre satisfacția personală și profesională.
Participanții la eveniment au discutat despre calitățile pe care trebuie să le aibă un antreprenor, menționând independența și inițiativa, creativitatea, inventivitatea, ambiția, perseverența, responsabilitatea, flexibilitatea și optimismul. Tinerii au fost interesați să afle și care sunt piedicile în calea derulării unei activități antreprenoriale, iar antreprenorul și experții prezenți le-au oferit informații despre legislația în domeniu, despre sursele financiare și despre diferite modalități de a depăși orice obstacol în calea obținerii rezultatelor dorite.
Tinerii și-au prezentat ideile proprii de afaceri și au oferit informații despre demersurile pe care le-au făcut în vederea atingerii obiectivelor propuse. Ca de obicei, vă vom ține la curent cu modul în care vor fi puse în practică.
Parteneri Bpi Assoc Feg