Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ministerul Muncii a lansat proiectul GREENET - pentru locuri de muncă verzi

7 noiembrie 2014 - Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a organizat ieri conferința de lansare a proiectului "Rețeaua europeană ce susține inovația în locurile de muncă verzi - GREENET", cu participarea reprezentanților Delegației Comisiei Europene și a partenerilor din cele șapte state membre ale Uniunii Europene participante în proiect.

Proiectul GREENET este implementat de Ministerul Muncii, în calitate de solicitant principal, alături de șapte organizații partenere din Europa: Media One (România), GIP International (Franța), Instituto de Formacion Integral (Spania), Serviciul de ocupare (Croația), Institutul de Dezvoltare Socială - IDS Institute (Portugalia), ZeusEuropa (Cipru) și Institutul Economic Maribor (Slovenia).

Inițiativa GREENET introduce un nou concept generat de valorile europene actuale şi pune bazele unei noi viziuni pe piaţa forţei de muncă din România și alte câteva state membre, concept care pregăteşte societatea pentru provocările viitorului.

Proiectul își propune să asigure transferul de know-how inovativ și să identifice instrumentele moderne necesare tranziției către o economie verde în diferite țări membre UE cu potențial mare de adaptare și transferabilitate la nivel european, inclusiv prin dezvoltarea unei rețele europene active ce vine în sprijinul principalilor actori publici și privați din sectorul energetic. Activitățile proiectului urmăresc atingerea unui obiectiv major de creștere a nivelului de calificare și angajabilitate a forței de muncă din acest important sector de activitate, în contextul unei politici europene incluzive și sustenabile de dezvoltare a pieței muncii, ce răspunde strategiei Europa 2020.

Proiectul este co-finanțat de către Comisia Europeană, prin programul PROGRESS 2007-2013, apelul VP/2013/010.

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

Parteneri Bpi Assoc Feg