Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Nu am experiență profesională. Ce să fac?

17 noiembrie 2014 - Pe 6 și 7 noiembrie, Casa Regională a Tinerilor Activi din Alba Iulia a organizat două ateliere colective de consiliere și ocupare profesională, la care au luat parte tinerii înscriși la cursurile de calificare în meseria de lucrător în comerț derulate în localitățile Ocna Mureș și, respectiv, Rădești. Participanții la ateliere au primit informații utile despre proiectarea și alegerea carierei, despre instrumentele folosite în căutarea unui loc de muncă, au parcurs o aplicație practică despre întocmirea unui Curriculum Vitae și au dezbătut, în coordonarea expertului, teme legate de modul de prezentare la interviuri de angajare. 

La rândul lor, tinerii au oferit informații despre piața locală a muncii și au povestit despre propriile lor experiențe în raport cu diferiți potențiali angajatori. Principalul impediment în calea ocupării unui loc de muncă, au precizat ei, rămâne lipsa experienței profesionale. Tinerii sunt preocupați de faptul că angajatorii nu le dau șansa să câștige această experiență. Expertul le-a sugerat modalități potrivite de a suplini lipsa de experiență profesională, cum ar fi stagii de practică, voluntariat etc. La finalul sesiunilor, participanții au primit informații despre prevederile legale în domeniul ocupării, respectiv despre contractul de muncă.

Imagini de la cele două ateliere găsiți aici (Ocna Mureș): http://www.garantiipentrutineri.ro/stiri-si-resurse/galerie-foto/atelier-colectiv-de-consiliere-ocna-mures și aici (Rădești): http://www.garantiipentrutineri.ro/stiri-si-resurse/galerie-foto/atelier-colectiv-de-informare-radesti.

Parteneri Bpi Assoc Feg