Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

O ocazie unică pentru tineri: voluntar la Muzeul Național de Artă!

16 septembrie 2014 - Muzeul Naţional de Artă al României oferă unui  număr de 17 elevi de liceu (clasele a X-a – a XII-a) ocazia de a se implica într-un program de voluntariat unic în muzeele din România, ca membri ai CADO - Consiliului Adolescenţilor la MNAR, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015. Rolul membrilor CADO este acela de a fi consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de elaborarea programelor şi a evenimentelor dedicate publicului adolescent. Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliului Adolescenţilor au ocazia să descopere lucruri inedite despre muzeu, să se implice în realizarea proiectelor dedicate adolescenţilor şi să promoveze activităţile pentru tineri desfăşurate în muzeu, alături de echipa care organizează aceste evenimente, contribuind cu propriile idei.

Membrii CADO vor intra în contact cu lumea din culisele muzeului, vor avea acces la sesiuni lunare de formare şi vor beneficia de traininguri de dezvoltare personală, îmbogăţindu-şi portofoliul de activităţi extraşcolare (adeverinţă de participare şi contract de voluntariat).

Pentru a le oferi potenţialilor noi membri CADO ocazia de a descoperi o mică parte din experienţa voluntariatului la MNAR, în data de sâmbătă, 13 septembrie 2014, muzeul a organizat evenimentul „A Taste of Cado”, o zi a porţilor deschise: http://www.mnar.arts.ro/9860. Liceenii vor avea ocazia să participe la activităţi similare proiectelor şi programelor în care voluntarii adolescenţi ai muzeului se implică.

Așadar, dacă doreşti să fii voluntar al muzeului ca membru al CADO - Consiliul Adolescenţilor, poți trimite la MNAR formularul tău de candidatură în perioada 9 septembrie - 24 septembrie 2014. Descarcă Formularul de candidatură aici: http://www.mnar.arts.ro/files/doc/formularcado2.pdf

Detalii despre program sunt disponibile aici: http://www.mnar.arts.ro/cado

Parteneri Bpi Assoc Feg