Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pot fi tânăr și antreprenor?

1 iulie 2014 – Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia a organizat, ieri, 30  iunie, masa rotundă cu tema Antreprenoriatul – o soluție pentru independenţă financiară, la sediul său din strada Nicolae Titluescu, nr. 10D. 

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor locale cu rol în sprijinirea tinerilor și cu rol în ocuparea forței de muncă, reprezentanți ai societății civile, reprezentanți ai mediului de afaceri și, mai ales, tineri.

La începutul întâlnirii a fost prezentat proiectul Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!: obiectivele, activitățile și rezultatele la care dorim să ajungem. De asemenea, au fost prezentate serviciile și programele de calificare, ucenicie și antreprenoriat pe care le oferă Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia. Toate serviciile casei fiind gratuite.

Subiectul antreprenoriatului a fost tratat prin expunerea avantajelor și specificațiilor legislative relevante și povestirea unei serii de exemple de bună practică. Participanții au dezbătut pe marginea îmbunătățirilor legislative și administrative necesare pentru stimularea oportunităților pentru tineri în mediul de afaceri.

Antreprenoriatului este, pentru tineri, în același timp atractiv și riscant, de aceea ei au pus numeroase întrebări despre condițiile necesare pentru a deveni antreprenor și despre beneficiile pe care le pot avea dezvoltând o afacere proprie.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri organizate în cadrul proiectului POSDRU Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru! care se derulează în perioada decembrie 2013 - iunie 2015. Proiectul îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea durabilă a mediului socio-economic din Regiunea Centru și din alte trei regiuni prin creşterea oportunităţilor de angajare disponibile pentru tineri.

Urmăriți pagina noastră de Facebook:  www.facebook.com/garantiipentrutineri !

Date de contact: Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia

Adresa: Str. Nicolae Titulescu, nr. 10D, Alba Iulia, jud. Alba

Tel.: 0358 401 857 / 0358 401 858 / 0358 401 859;

Fax: 0358 401 860;

E-mail: liviu.florea@bpi-group.com

Program de lucru: de luni până vineri, între orele 09.00-17.00

Persoană de contact: Liviu Florea, coordonator CRTA

Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia se adresează tinerilor din următoarele județe: Alba, Mureș și Sibiu.

Parteneri Bpi Assoc Feg