Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

România, ocupă locul 3 în topul celor mai atractive țări din regiune pentru investitori

România a atras anul trecut investiții străine ce au generat 6.157 locuri de muncă, în scădere cu 13% față de anul anterior, când investițiile străine directe au generat 7.114 locuri de muncă în România. Pe primele locuri în acest clasament s-au situat Marea Britanie, Franța, Polonia, Rusia și Serbia. 
  
De asemenea, România a depășit Ungaria în clasamentul celor mai atractive țări pentru investiții străine în Europa Centrală și de Est în 2014, situându-se pe locul al treilea în regiune, în timp ce Polonia și Cehia se află pe primele două locuri. Cu toate acestea, primele două clasate se află pe o tendința descrescătoare în 2014 față de 2013, în timp ce atractivitatea României a crescut cu 2 puncte procentuale. Dacă se păstrează această tendința, România ar putea depăși Cehia în anul 2015, devenind a două țara că atractivitate pentru investitorii străini în CEE. 

Citește mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/166564/studiu-ey-romania-este-treia-cea-mai-atractiva-tara-din-ece-pentru-investitori.html#ixzz3306aOAnG

 

Parteneri Bpi Assoc Feg