Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Se deschide primul club de fitness și aerobic nonprofit din România

29 septembrie 2015 - Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) anunta deschiderea primului club de fitness si aerobic non-profit din Romania. Social Gym este un proiect finantat partial din fonduri europene si este dedicat persoanelor active, interesate de un stil de viata sanatos, dar si celor dornici de implicarea sociala. Deschis in zona Timpuri Noi din București, Social Gym este un concept nou in Romania, scopul proiectului fiind acela de a forma si dezvolta o comunitate a oamenilor activi, preocupati de sport si nutritie echilibrata, dar si de a promova un comportament responsabil al membrilor sai fata de comunitate. Ceea ce deosebeste Social Gym de orice alt club de fitness si aerobic este grija si investitia in dezvoltarea persoanelor defavorizate pentru integrarea acestora pe piata muncii. Astfel, in cadrul clubului au fost angajate 14 persoane ce provin din grupuri defavorizate, respectiv femei care isi gasesc cu dificultate loc pe piata muncii si persoane de etnie roma.

O alta miza a clubului Social Gym este aceea de a sustine economia romaneasca si sectorul intreprinderilor sociale din Romania prin promovarea in randul membrilor sai produsele ecologice si/sau romanesti. Profitul obtinut va fi reinvestit in sustentabilitatea clubului, dar si in alte programe sociale ale Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa. 

Social Gym: locul in care poti dona timp

Pentru a incuraja implicarea activa in cauze sociale, clubul Social Gym ofera posibilitatea de a achita orele petrecute la Social Gym donand acelasi numar de ore la organizatia neguvernamentala, non-profit ṣi apolitica CRCA, pe diverse proiecte sociale. De aceasta oportunitate poate beneficia orice persoana dispusa sa ofere o parte din timpul sau unei cauze sociale a organizaṭiei, intr-un numar limitat de participanṭi, pe baza unui contract semnat in prealabil, persoanele doritoare primind un card de acces la serviciile Social Gym.

Detalii suplimentare gasiti aici: http://www.ies.org.ro/info-stiri/vrs/IDstire/1199/t/social-gym-se-deschide-primul-club-de-f

 

Parteneri Bpi Assoc Feg