Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Smart Cities Romania, 21-22 octombrie, București, Universitatea Politehnică

20 octombrie 2015 - Evenimentul Smart Cities Romania va avea loc mâine și poimâine, la Universitatea Politehnică din Bucuresti, sub patronajul Primăriei Municipiului Bucuresti și al Ministerului Transporturilor. Expo-conferința propune spre dezbatere tematica ”Proiecte urbane inteligente — Calea spre o dezvoltare durabilă a orașelor din România” și aduce la discuții reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor naționale de reglementare, precum și specialiști din mediul academic și din mediul privat.

Agenda evenimentului acoperă principalele direcții în dezvoltarea unui ”oraș inteligent” și este grupată pe secțiuni precum: Politici europene și locale, Tehnologii pentru Internet of Things, Smart Energy, Sisteme inteligente pentru Managementul Transporturilor, Gestiunea Situațiilor de Urgență, Mediu și Securitate.

Invitații vor afla cum tehnologiile digitale și comunicațiile pot fi utilizate pe scară largă pentru îmbuntățirea serviciilor publice, creșterea transparenței, optimizarea alocării resurselor și realizarea de economii. Nu în ultimul rând, odată cu generalizarea utilizării Internetului, a rețelelor sociale și a mobilității, se adaugă încă un element extrem de important — cel de "Smart Citizen", văzut nu ca un simplu emițător și consumator de servicii și produse, ci ca un participant activ la construcția ”Orașelor inteligente”.

Smart Cities România include două zile de prezentări și dezbateri precum și o zonă expozițională. Evenimentul este organizat de către ITS Events Management în parteneriat cu Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, Asociația pentru Sisteme Inteligente de Transport, Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Detalii aici: http://www.romaniasmartcities.ro/ro/

Parteneri Bpi Assoc Feg