Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Deja am mediat angajarea a 15 ucenici

Fundația Ecologică Green (FEG) Iași, partenerul proiectului responsabil pentru regiunea Nord-Est, a facilitat demararea primelor stagii de ucenicie. Începând cu lunile iunie și iulie, 12 ucenici s-au angajat la S.C. Lear Corporation Romania S.R.L (cu sediul în Lețcani, jud. Iași), alți 3 fiind încadrați în muncă la S.C. Def Ind S.R.L. din Iași. Efectuarea unui astfel de stagiu, cu durata de un an, are marele avantaj că le oferă tinerilor șansa să câștige experiență - a cărei lipsă, se știe, e un obstacol major în calea ocupării profesionale, să deprindă tainele meseriei de la angajați cu experiență, dar și să primească salariu în acest timp.

Pe scurt, iată care sunt principalele avantaje ale uceniciei:

  • Stagiul se desfășoară în condițiile legii, pe baza unui contract de ucenicie încheiat pe o perioadă de 12 luni.
  • Tinerii ucenici beneficiază, în paralel, de formare profesională practică la locul de muncă, sub îndrumarea unui coordonator de practică, și de formare profesională teoretică, în cadrul Centrului de Formare Profesională al Fundației Ecologice Green.
  • Stagiul conduce la obținerea unei calificări profesionale de nivel 1.
  • Pe toată durata stagiului, tinerii primesc, în afară de salariul plătit de angajator, o subvenție lunară de 350 de lei, prin programul de ucenicie.

În curând, vor fi disponibile stagii de ucenicie pentru ocupațiile de lucrător în cultura plantelor și de cameristă. Dacă dorești să participi și tu la un stagiu de ucenicie, te rugăm să contactezi Casa Regională a Tinerilor Activi Iași.

Adresa: Str. Păcurari, nr. 47, 700535, Iași, jud. Iași. Tel.: 0332 440 190/ 0749 500 227; Fax: 0232 217 364; E-mail: fegcentruiasi@yahoo.com

Persoană de contact: Andreea Grosu; Program de lucru: de luni până vineri, între orele 08.00-18.00

 

Parteneri Bpi Assoc Feg