Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ofertă programe de ucenicie

Schema-pilot de garanții pentru tineri oferă 200 de locuri în programe de ucenicie desfășurate cu sprijinul angajatorilor din regiunile Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș), Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj), Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) și Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).

Tinerii nu trebuie să plătească nicio taxă pentru a beneficia de această ocazie. Din contra, pe toată perioada derulării programului, ei vor primi o subvenție lunară.

Precizăm că munca prestată de tinerii ucenici va fi plătită de angajatori cu un salariu de bază cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară. Ucenicia la locul de muncă are o durată de 12 luni și rezultă în obținerea unui certificat de calificare profesională. Ea are avantajul că le oferă tinerilor și ocazia de a lucra într-un mediu de muncă real, cu provocări sau reușite de zi cu zi, precum și șansa de a învăța meserie de la persoane calificate, cu experiență practică recunoscută în domeniul lor de activitate.

Programele vor fi inițiate pe baza nevoilor de personal calificat angajatorilor din fiecare zonă, urmând a fi publicate în secțiunea de mai jos atât în ordine cronologică și cât pe criterii geografice.

Parteneri Bpi Assoc Feg