Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prezentare sintetică a cursurilor de perfecționare în competențe antreprenoriale

După cum v-am informat deja, proiectul nostru oferă și cursuri de perfecționare competențe antreprenoriale. În medie, participă un număr de 25 tineri/ grupă de formare, care deprind cunoștințele de bază și ideile care le pot da aripi în deschiderea propriei afaceri. Cursurile au durata de o lună și sunt susținute de SC BPI Management Consulting Romania SRL, furnizor de formare profesională acreditat pentru această specialitate de Autoritatea Națională pentru Calificări. După obținerea diplomelor, autorii celor mai bune idei de afaceri vor fi susținuți cu pachete de consultanță personalizate, menite să îi ajute în mod practic să își deschidă afacerea propusă. În tabelul următor găsiți o prezentare sintetică a acestor cursuri, în ordine cronologică.

Află mai mult ...

Am început cursurile de dezvoltare a competențelor antreprenoriale

Alba Iulia, Aiud, Cugir și Ocna-Mureș (județul Alba), Victoria (județul Brașov), Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Leordina și Repedea (Maramureș) și Simeria (Hunedoara) sunt numele localităților care găzduiesc, începând cu data de 23 februarie 2015, cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale. În medie, participă un număr de 25 tineri/ grupă de formare, care deprind cunoștințele de bază și ideile care le pot da aripi în deschiderea propriei afaceri. Cursurile au durata de o lună și sunt susținute de SC BPI Management Consulting Romania SRL, furnizor de formare profesională acreditat pentru această specialitate de Autoritatea Națională pentru Calificări. După obținerea diplomelor, autorii celor mai bune idei de afaceri vor fi susținuți cu pachete de consultanță personalizate, menite să îi ajute în mod practic să își deschidă afacerea propusă.

Află mai mult ...

Programul de sprijin pentru antreprenori

Schema-pilot de garanții pentru tineri include și un program integrat adresat tinerilor viitori întreprinzători, care va conține 20 de stagii antreprenoriale de 15 zile pentru 500 de tineri. În urma rezultatelor obținute la examenul de certificare și a elaborării planurilor de afaceri, vom identifica 100 de tineri care vor beneficia, suplimentar,

de asistență și consultanță individuală pentru inițierea propriei afaceri. Cursurile vor fi susținute de un furnizor de formare profesională acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Demersurile de consultanță vor avea un pronunțat caracter practic și vor aborda subiecte precum: elaborarea unui plan de afaceri realist și eficient, atragerea resurselor financiare și umane necesare, elemente concrete privind conducerea și administrarea companiei, cunoștințe de bază privind fiscalitatea etc.


Ghidul antreprenorului

Ghidul antreprenorului completează programul de consultanță și asistență pentru începerea unei activități independente. Rolul său este de a contribui, pe lângă noţiunile teoretice transmise la cursurile de antreprenoriat, la formarea unei gândiri antreprenoriale pozitive, precum şi de a stimula stilul antreprenorial creativ, bazat pe valorizarea resurselor disponibile şi pe acţiune.

Află mai mult ...
Parteneri Bpi Assoc Feg