Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ce cursuri poți urma?

Schema-pilot de garanții pentru tineri îți pune la dispoziție o gamă largă de cursuri de calificare profesională. Participarea la cursuri este gratuită!

Vom organiza cursuri de nivel 1 și de nivel 2. Cursurile de nivel 1 au o durată de 360 de ore (cca. 120 de ore de pregătire teoretică și 240 de ore de pregătire practică), iar cele de nivel 2 durează 720 de ore (240 de ore de pregătire teoretică și 480 de ore de pregătire practică).

Avem 1.000 de locuri libere pentru cursurile de calificare de nivel 1 și 800 pentru cursurile de nivel 2.

În afară de durată, principalele diferențe între cursuri sunt complexitatea deprinderilor dobândite și echivalența lor cu clasificarea ocupațiilor din România. Cu alte cuvinte, pentru a deveni muncitor calificat, de exemplu, lăcătuş construcţii metalice şi prefabricate sau ospătar, nu este suficient să urmezi un curs de nivel 1, ci este necesar să te înscrii la unul de nivel 2. Pentru a deveni lucrător în comerț sau brutar este îndeajuns să participi la un curs mai scurt, de nivel 1.

Nu pornim la drum cu planul stabilit că vom furniza cursuri în calificarea X sau Y, ci vom defini cursurile astfel încât să răspundă nevoilor angajatorilor din zona ta și așteptărilor tale în cea mai mare măsură.

Nu în ultimul rând, vei primi o subvenție pe toată durata participării tale efective la curs. Suma primită te poate ajuta, de exemplu, să acoperi parțial costurile transportului până la locul de organizare a cursului.

Urmărește rubrica de mai jos pentru a fi la curent cu oferta la zi de cursuri gratuite. Când găsești un curs care te interesează, vizitează rubricile Criterii de selecție și apoi Modalități de înscriere. Ținem legătura!

 

Created with Raphaël 2.0.0 SV BT IS NT BC VS GL VN BZ BR CT TL MH DJ GJ VL OT AG TR DB GR IL CL PH B SM MM BH AR TM CS HD AB SB BV CV HR MS BN CJ SJ

Agent de securitate

+ 1 judete

Baby sitter

+ 1 judete

Bucătar

+ 6 judete

Electrician în construcții

+ 2 judete

Frizer

+ 1 judete

Frizer-coafor-manichiură-pedichiură

+ 5 judete

Lucrător în comerț

+ 9 judete

Lucrător în cultura plantelor

+ 1 judete

Lucrător mașinist utilaje

+ 1 judete

Manichiură-pedichiură

+ 2 judete

Operator mașini unelte cu comandă numerică

+ 1 judete

Ospătar

+ 1 judete

Ospătar (chelner)

+ 3 judete

Peisagist floricultor

+ 1 judete

Aici poți să găsești cursul potrivit pentru tine, în funcție de numele calificării obținute, de județul unde se organizează cursul, de durata cursului și nivelul de calificare obținut.

Parteneri Bpi Assoc Feg